Wim Thuss lid van verdienste van Jemmy Tel

314 Views

LOO – Wim Thuss is vrijdagavond tijdens de algemene ledenvergadering van Jemmy Tell benoemd tot lid van verdienste. Hij was sinds 1988 onafgebroken bestuurslid van de Loose schietvereniging. Tijdens de ledenvergadering werd Maurice Ebben verkozen tot algemeen bestuurslid. Hij vult daarmee de vrijgekomen plaats van Wim Thuss in.

Wim Thuss was als bestuurslid van Jemmy Tell jaren lang verantwoordelijk voor het beheer en de samenstelling van de schietkalender. Hij zorgde en zorgt er met zijn technische vaardigheden mede voor dat de schietbanen steeds goed zijn onderhouden en voldoen aan alle geldende regels. Daarnaast is hij een van de drijvende krachten achter het Jemmy Tell schiettoernooi. Daarmee is hij van grote waarde voor Jemmy Tell.

Niet alleen bij de Loose schietvereniging, maar ook in de landelijke schietwereld is Wim Thuss een zeer bekend gezicht. Hij was (is en blijf) een fanatiek kruisboogchutter. In die hoedanigheid is hij meerdere malen Nederlands kampioen geweest. Wim Thuss schiet nationaal, provinciaal en regionaal op een hoog niveau mee. Om deze reden wordt hij regelmatig gevraagd als instructeur bij schietactiviteiten. Zodoende staat hij bekend als promotor van de schietsport.

Vers bloed
Bij zijn laatste herverkiezing, in 2018, heeft Wim Thuss aangegeven dat hij in 2021 plaats zou maken voor een opvolger. Die keuze heeft vooral te maken met de verjonging van het bestuur die al enige jaren geleden in gang is gezet. Wim Thuss vindt het goed dat er nóg meer vers bloed door de aderen van de bloeiende vereniging stroomt. Hij blijft uiteraard gewoon lid van de vereniging en actief als kruisboogschutter. Daarnaast blijft hij onderdeel van het korps geüniformeerde Jemmy Tell-schutters dat samen met zustervereniging Willem Tell (de schutterij) rondtrekt.

Een opvolger in het bestuur is er ook al: Maurice Ebben neemt zijn plaats in. Hij is al van kinds af aan lid van Jemmy Tell (inmiddels 25 jaar). De rest van het bestuur wordt gevormd door Robin Nijsen (voorzitter), Arno Westerdijk (secretaris), Henk Peeters (penningmeester) en Rob Nijsen (algemeen bestuurslid).

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!