zondag, oktober 1, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioWinkelcentrum De Wyborgh vitaal en toekomstbestendig

Winkelcentrum De Wyborgh vitaal en toekomstbestendig

Ondernemers van de winkeliersvereniging, de vastgoedeigenaar en het college van Westervoort hebben hun steun uitgesproken voor een voorkeursscenario om de verandering naar een vitaal en toekomstbestendig winkelcentrum De Wyborgh in Westervoort door te voeren. De komende maanden werken zij de plannen samen verder uit.

De Wyborgh is verouderd en aan modernisering toe. Op verschillende plaatsen in het centrum staan steeds meer panden leeg. In 2021 heeft de gemeente samen met betrokkenen een centrumvisie voor Westervoort opgesteld. Deze visie bevat een wensbeeld voor een vitaal en toekomstbestendig centrum, waar bewoners zich thuis voelen, bezoekers welkom zijn en ondernemers een goede boterham kunnen (blijven) verdienen. De visie is onder begeleiding van een onafhankelijk procesregisseur uitgewerkt tot een voorkeursscenario.

Compact centrum
Het voorkeursscenario voorziet in een compact centrum met goede parkeerfaciliteiten, winkels en mogelijkheden voor woningen. In dit scenario komt de passage in De Wyborgh te vervallen en krijgen alle winkels een entree vanaf de straat. Delen van De Wyborgh worden getransformeerd naar woningbouw. De ondernemers, de vastgoedeigenaar en de gemeente pakken de komende periode samen de verdere uitwerking van het scenario op.

Gemeentehuis
Door meer thuiswerken en de fusie van de ambtelijke organisatie met Duiven is een gedeelte van het gemeentehuis onbenut. Naast de uitwerking van de plannen voor centrum De Wyborgh wil het college daarom kijken hoe woonruimtes voor 1- en 2-persoonshuishoudens gerealiseerd kunnen worden in dat gedeelte van het gemeentehuis.

Bibliotheek
Onderdeel van het centrum is de bibliotheek. De bibliotheek blijft nog tenminste 1 jaar op de huidige locatie. In de uitwerking wordt onderzocht of er een goede permanente locatie voor de bibliotheek is in het centrum.

Proces
De uitwerking van het voorkeursscenario voor het centrum inclusief bibliotheek en de mogelijke realisatie van 1 en 2-persoonshuishoudens in het onbenutte deel van het gemeentehuis zijn twee aparte projecten. Het college stelt hiervoor de komende periode samen met de ondernemers en de vastgoedeigenaar projectplannen op. Bij de uitwerking van de plannen is aandacht voor duurzaamheid, circulariteit en groen.

foto: Mogelijke nieuwe inrichting van centrum De Wyborgh.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties