WONINGBOUWPLAN BLOESEMGAARDE OP LOCATIE KASSENCOMPLEX AALDERING IN GROESSEN

310 Views

Lithos bouw & ontwikkeling biedt belangstellenden gelegenheid mee te denken over het plan Bloesemgaarde in Groessen. De bedoeling is dat op de plek van het huidige kassencomplex van bloemenkwekerij Aaldering op termijn een kleinschalig woningbouwplan met veel groen wordt gerealiseerd. Hierin is plaats voor verschillende type woningen. Of dit alleen (betaalbare-) koop, (sociale-) huur of een combinatie van beide gaat worden zal mede afhankelijk zijn van uitkomsten van het marktonderzoek dat door Lithos onlangs is gestart. 

 

Belangstellenden kunnen zich via de website www.bloesemgaarde.nl aanmelden als belangstellende. Om een goed beeld te krijgen van de omvang van de vraag naar nieuwbouwwoningen in Groessen / Duiven en wat de specifieke (woon)wensen zijn, is een eerste vragenlijst opgesteld. Als uit dit marktonderzoek blijkt dat er voldoende belangstelling is voor dit nieuwbouwplan, dan is de kans op gemeentelijke medewerking groot. Lithos wil met de planopzet voor Bloesemgaarde zoveel mogelijk aansluiten op de (woon)wensen van haar klanten. Afhankelijk van de uitkomsten van het marktonderzoek zal worden bekeken voor welke doelgroepen ontwikkeld gaat worden.

 

De bedoeling is dat met de ontwikkeling van Bloesemgaarde een nieuw stukje Groessen wordt gerealiseerd: ruim opgezet met veel groen en met een dorpse diversiteit. Vaststaat dat in het plan van Lithos bovengemiddeld veel ruimte is voor groepen die in de huidige markt niet goed aan bod komen. Betaalbare koopwoningen voor starters, sociale huurwoningen en seniorenwoningen maken dat het plan een bijdrage levert aan de leefbaarheid van het dorp. Hierbij ontstaat ook extra draagvlak voor de kernwaarden van Groessen, zoals het verenigingsleven, de gezondheidszorg, de basisschool en overige voorzieningen in het dorp.

 

De gemeente Duiven wil volgend jaar een besluit over woningbouw op de grote uitbreidingslocaties in Duiven zoals, Plakse Weide, de Biezenkampen en de Ploen-Noord. Lithos denkt dat herontwikkeling van het kassencomplex Aaldering niet hierop hoeft te wachten: “Het zou toch zonde zijn om waardevol groen te bebouwen, terwijl er op steenworp afstand binnen de dorpskern een plan voorligt om een vervallen kassencomplex te transformeren naar een plan met daarin ruimte voor doelgroepen voor wie het huidige woningaanbod niet voldoende toereikend is”.

7 reacties

 1. Busch

  Ik wil graag op zo locatie wonen.

 2. Gerard Meijer

  wij zijn op zoek naar een ruime vrijstaande woning met een klein tuintje. Voorkeur gaat uit dat alle voorzieningen op begane grond zijn met eventueel een zolderkamer. Mag ook een kavel zijn waarop een prefab woning geplaatst kan worden.

 3. G.b.wijers

  Interesse senior woning.

 4. j.raasing

  Interesse in senior woning

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!