Yoga deelnemers doneren voor basisschool straatkinderen Nepal

154 Views

Yogadeelnemers van KarunyaYoga hebben met hun vrijwillige donatie het afgelopen jaar een heel mooi bedrag bij elkaar gespaard!

Yogadocent Annet Schriemer die wekelijks op vrijdagochtend gratis yogalessen geeft voor mensen met een smalle beurs, was in de gelukkige omstandigheid om dit geldbedrag te mogen overhandigen aan Maureen van Stichting Bombo, een Nederlandse vrouw die zich in Nepal met hart en ziel inzet voor kinderen uit de sloppenwijken van Kathmandu. Annet heeft met eigen ogen kunnen zien hoe zij met een team van Nepalese onderwijzeressen lesgeeft aan deze jonge kinderen waarvan de ouders te arm zijn om hun kinderen een warme maaltijd te geven en naar school te sturen. De school kan veel ondersteuning gebruiken: slechts een ruimte was ingericht met een aantal tafeltjes en stoeltjes, in de andere ruimte zaten de kinderen van diverse leeftijden op matjes op de grond. Verder viel op dat er weinig educatief (spel)materiaal aanwezig was.

Annet vindt het belangrijk om yoga voor iedereen toegankelijk te maken voor wie normale yogalessen te duur zijn. “Geld mag nooit de reden zijn om niet iets te kunnen doen aan je fysieke en/of mentale gezondheid”. Ook Yusei Gachi, de budovereniging in Duiven, staat volledig achter dit idee en stelt hun oefenruimte voor dit vrijwilligersproject van Mikado, gratis ter beschikking.

“Toch wil ik graag dat mijn yogastudenten zich realiseren dat zij ondanks hun eigen beperkte financiële middelen, ook met kleine bijdragen iets kunnen betekenen voor anderen die het nóg minder hebben dan zijzelf”. In dit geval dus deze minder bedeelde kinderen uit Nepal.

Ook zou zij het fantastisch vinden als basisscholen in de Liemers wellicht een deel van hun oud(er) (les)materiaal zouden willen doneren aan deze school.

Inmiddels draait de yogagroep Karunya Yoga meer dan een jaar en is er een vaste groep enthousiaste deelnemers die uitkijken naar hun wekelijkse yogales. Voor deze yogalessen is geen enkele ervaring vereist omdat een ieder op zijn of haar niveau kan mee doen. In de les van 90 minuten wordt veel aandacht besteed aan ontspannings- en ademhalingsoefeningen en aan diverse yogahoudingen. Na afloop van de les staat het een ieder vrij om nog gezellig een kopje thee te drinken.

Vanaf vrijdag 7 september starten weer de yogalessen van 9.15- 10.45 aan de Eltensestraat 2 te Duiven. Er is nog plek voor mensen die ook eens kennis willen maken met yoga. Deze lessen zijn alleen toegankelijk voor mensen met een minimuminkomen.

Voor meer informatie: 06-43830622, KarunyaYoga@hotmail.com of http://Karunya-yoga.webnode.nl, www.Bomboforchildren.com

 

Foto: overhandiging donatie voor straatkinderen Nepal

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!