Zevenaar wil samen met ondernemers kansen vrijetijdseconomie pakken

100 Views

In samenwerking met de sector en betrokkenheid vanuit de regio is een nieuw beleidskader voor de vrijetijdseconomie van de gemeente Zevenaar vastgesteld door de gemeenteraad. Hoeveel budget wordt vrijgemaakt, beslist de raad bij de vaststelling van de meerjarenbegroting in november. Het beleidskader richt zich op de ambities om de gemeente aantrekkelijker te maken als woon- en vestigingslocatie en het realiseren van een groei van de werkgelegenheid in de vrijetijdssector. Hoewel het beleidskader is opgesteld voor de gemeente Zevenaar, richt het zich op de gehele Liemers-regio. De komende periode wordt met betrokken partijen verder gewerkt aan de uitvoering van de plannen.

 

Beleving van het water staat centraal
De huidige en toekomstige kernkwaliteiten van de gemeente vormen de basis voor de ontwikkeling van de vrijetijdseconomie van Zevenaar. Deze kernkwaliteiten vergroten het onderscheidend vermogen van de gemeente ten opzichte van vergelijkbare bestemmingen. Deze ontwikkeling moet ervoor zorgen dat inwoners en bezoekers de aanwezigheid van het water in de regio beleven, zoals bij de Breuly, de Bijland en recreatiegebied Rhederlaag. Zij kunnen zich hier en op andere plekken laten raken door de verhalen over de rivieren en de strijd met en tegen het water, in het verleden, heden en de toekomst.

 

Samenwerking met ondernemers voor ontwikkeling toeristisch recreatief aanbod
Om de ambities te realiseren wil de gemeente onder meer investeren in de toeristisch-recreatieve infrastructuur. Dit zal onder meer te zien zijn in wandel- en fietspaden en –routes en de bewegwijzering. Samen met ondernemers en andere betrokken partijen gaat de gemeente onder andere werken aan de toeristische branding van de gemeente en innovatief ondernemerschap. Insteek hierbij is om bewoners en gasten goed te informeren en te inspireren over het aanbod in de gemeente en regio.

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!