Zilveren Camera Expositie in Turmac Cultuurfabriek

7 Views

Vanaf vrijdag 10 december a.s. is op de enige locatie in Gelderland en voor de laatste keer, de expositie van de Zilveren Camera 2020 te bewonderen. De beste nieuwsfoto’s van Nederland van het afgelopen jaar nog één keer in beeld in de Turmac Cultuurfabriek te Zevenaar. De expositie toont de winnende foto’s van de belangrijkste journalistieke fotowedstrijd van Nederland en is te zien tot en met 9 januari 2022.

 

Zilveren Camera

De Zilveren Camera is de Nederlandse prijs voor fotojournalistiek en documentaire fotografie en wordt sinds 1949 uitgereikt. Stichting De Zilveren Camera is de drijvende kracht achter het initiatief en heeft als taak de kwaliteit van de fotojournalistiek in Nederland te verhogen, een opdracht die nog komt van de oprichters. Het belangrijkste instrument hiervoor is de jaarlijkse wedstrijd, waarmee prijzen worden toegekend in negen categorieën van nieuws en politiek tot sport, kunst en cultuur.

De belangrijkste onderscheiding voor nieuwsfotografie in Nederland is de Canon Zilveren Camera.
Dit jaar heeft Kees van de Veen deze prestigieuze vak prijs binnengesleept met zijn fotoserie “Piet Franssen overlijdt aan corona”. De foto’s vertellen het verhaal van de met corona besmette Piet Franssen uit het Limburgse Tegelen. Hij ligt op de covid afdeling van de intensive care in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen. Op 16 april 2020 overlijdt hij op 73-jarige leeftijd.

 

De expositie is vanaf 10 december t/m 9 januari 2022 te zien bij het Liemers Museum in de Turmac Cultuurfabriek te Zevenaar. Toegang € 6,50. Dit is de laatste mogelijkheid om de tentoonstelling te bekijken, dus mis het niet! Meer informatie www.liemerskunstwerk.nl/zilverencamera

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!