Zomeravond orgelbespeling door Jochem Schuurman

58 Views

Op donderdag 1 augustus a.s. bespeelt Jochem Schuurman het Walckerorgel in de Grote of Martinikerk te Doesburg. Hij voert werken uit van Felix Mendelssohn Bartholdy, Oliver Messiaen, Sigfrid Karg-Elert, Charles Tournemire en Healy Willian.

Jochem Schuurman (*1989) studeerde aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, alwaar hij in juni 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Daarnaast verbleef Jochem Schuurman een aantal maanden in Berlijn om aan de Universität der Künste lessen te volgen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro. Hij volgde masterclasses bij Wolfgang Zerer, Eric Lebrun, Edoardo Bellotti en Pieter Dirksen.

In december 2013 werd aan Jochem Schuurman het Zilveren Viooltje uitgereikt, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland. In het juryrapport werd hij geprezen om zijn veelzijdigheid, zijn overtuigende houding en zijn ondernemerschap. In augustus 2015 behaalde hij de derde prijs op het internationale orgelconcours in Wuppertal. In september 2016 was hij finalist van het prestigieuze Paul Hofhaimer-orgelconcours rond de historische orgels van de stad Innsbruck. In mei 2017 won hij de tweede prijs en de publieksprijs op het internationale César Franck-concours in Haarlem. In september 2018 won hij de tweede prijs op het internationale Buxtehude-orgelconcours in Lübeck en Hamburg.

Jochem Schuurman is titulair organist van de Martinikerk te Franeker en daarmee de vaste bespeler van het monumentale Van Dam-orgel uit 1842.

Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist, maar ook als begeleider van andere musici en is hij regelmatig betrokken bij premières van nieuwe composities. Verder is Jochem Schuurman actief als orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.

Donderdagavond 1 augustus a.s. in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur.

Toegang € 12,00, voor donateurs van StiDoMu € 10,00.
Kaarten aan de kassa, kerk open om 19.30 uur
Het concert duurt ongeveer een uur.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!