ZOMERAVOND ORGELBESPELINGEN DOESBURG

18 Views

Op donderdag 18 juli a.s. start de serie Zomeravond Orgelbespelingen van de Stichting Doesburgse Muziekcultuur (StiDoMu) in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Wilbert Berendsen opent de serie. Hij voert op het grote Walckerorgel werken uit van Julius Reubke (1834-1858) en César Franck (1822-1890). Van hemzelf brengt hij een Geïmproviseerde Palmensymfonie ten gehore.

Wilbert Berendsen (1971) is cantor-organist van de Protestantse Gemeente te Angerlo-Doesburg en de vaste bespeler van de drie orgels in de Martinikerk. Tevens is hij stadsorganist van Doesburg.

Hij ontving zijn eerste orgellessen van Nico Verrips te Meppel en studeerde vervolgens orgel bij Hans van Nieuwkoop en behaalde in 1997 zijn diploma Uitvoerend Musicus. Hij volgde cursussen bij vooraanstaande organisten in Europa, en was tussen 1986 en 2016 finalist in diverse nationale en internationale orgel- en beiaardconcoursen. Daarnaast studeerde hij kerkmuziek en volgde hij een applicatieopleiding koordirectie voor vakmusici.

Hij heeft een bloeiende lespraktijk voor organisten in de hele Achterhoek. Verder is hij dirigent van onder meer het Bachkoor Doetinchem en studeert hij beiaard bij Frans Haagen aan de Hogeschool voor de Kunsten, Utrecht.

 

Donderdagavond 18 juli a.s. in de Grote- of Martinikerk te Doesburg om 20.00 uur.

Toegang € 12,00, voor donateurs van StiDoMu € 10,00.

Kaarten aan de kassa, kerk open om 19.30 uur

Het concert duurt ongeveer een uur.

Foto is afkomstig van M. Berendsen

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!