Zomerschool in de Liemers start op 9 juli

221 Views

Kunstwerk! de Bibliotheek organiseert tijdens de zomervakantie weer een Zomerschool voor de basisschoolleerlingen. Tijdens de Zomerschool gaan kinderen op een actieve en creatieve manier bezig met taal, zodat het leerniveau tijdens de 6 weken zomervakantie niet achteruitgaat. Met een grotere woordenschat en meer vertrouwen zitten de kinderen in september weer in de ‘normale’ schoolbanken. De Zomerschool is een initiatief van de gemeente Zevenaar en Westervoort in samenwerking met Kunstwerk! de Bibliotheek (Taalhuis Zevenaar). Voor de Zomerschool voor volwassenen is er een samenwerking met de gemeente Duiven. De deelname is gratis.

Activiteiten voor de jeugd
Het centrale thema voor Zomerschool 2019 is ridders en kastelen. Met activiteiten als een kastelenbezoek, leesmaterialen, VR technologie en knutselopdrachten.

Drie Ochtenden per week
De Zomerschool in Zevenaar is drie ochtenden per week in Hal12; in de periode van 9 juli t/m 25 juli a.s. op de dinsdag- woensdag- en donderdagochtend van 09.00-12.00 uur. De Zomerschool in Lobith is drie ochtenden per week in het Gildehuis; in de periode van 30 juli t/m 15 augustus a.s. op de dinsdag- woensdag- en donderdagochtend van 09.00-12.00 uur. De Zomerschool In Westervoort is drie ochtenden per week; in de periode van 16 juli t/m 1 augustus a.s. op de dinsdag-, woensdag- en donderdagochtenden van 9:00-12:00 uur. In Duiven organiseert de gemeente zelf de Zomerschool voor kinderen, het traject voor de volwassenen wordt door Kunstwerk! georganiseerd op de volgende data: 18 en 25 juli, 1 en 8 augustus a.s.

Activiteiten voor Volwassenen
Omdat een taalrijke thuisomgeving ook door de ouder(s) / opvoeder(s) wordt gestimuleerd organiseert Kunstwerk! de Bibliotheek tijdens de Zomerschool één keer per week ook taalactiviteiten voor ouder(s) / opvoeder(s).

Aanmelden en informatie Zomerschool 2019
Kunstwerk! de Bibliotheek, Marie-José van de Velde Activiteitenbibliotheek@liemerskunstwerk.nl
Telefoonnummer: 0316-74 56 80. Voor meer informatie: www.liemerskunstwerk.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!