Zwerfafvalbrigade: een nieuwe aanpak van zwerfafval ook in ‘s Heerenberg

90 Views

In samenwerking met de gemeente Montferland organiseert Stichting Landschaps-beheer Gelderland (SLG) ook in ‘s Heerenberg een informatieavond over een nieuwe en duurzame aanpak van zwerfafval. De informatieavond vindt plaats op donderdag 18 oktober a.s. in grand café De Snor, Molenstraat 2 in ‘s Heerenberg. De avond start om 19.30 uur met een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom. Komt u ook?

Zonder zwerfafval is het landschap nog veel mooier en dan kunnen we er allemaal echt van genieten. De nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval houdt in dat buurtgenoten een Zwerfafvalbrigade oprichten. Samen met buurtbewoners regelmatig zwerfafval opruimen geeft voldoening en is nog gezellig ook. Bovendien bereik je samen meer. Het resultaat is dan ook al snel zichtbaar: een schone omgeving!

 De gemeente is enthousiast over het concept van Zwerfafvalbrigades. In Kilder, Stokkum en Beek zijn al met succes Zwerfafvalbrigades opgericht. Naar aanleiding van de brigade in Stokkum willen inwoners van ’s Heerenberg nu ook aan de slag met zwerfafval.

Zwaan-kleef-aan

Het nieuwe concept van zelfredzame Zwerfafvalbrigades wordt uitgebreid toegelicht, dé oplossing voor een schoner landschap. Het kost relatief weinig tijd en het levert veel op. Door anderen in hun omgeving te enthousiasmeren en door herkenbare hesjes met ‘Zwerfafvalbrigade’ sluiten steeds meer mensen zich aan en ontstaat een zwaan-kleef-aan effect.

Aandacht voor streekeigen landschap
Stichting Landschapsbeheer Gelderland zet zich invoor een vitaal, beleefbaar en herkenbaar streekeigen landschap.SLG heeft geen eigen terreinen en werkt altijd samen met anderen, zowel organisaties als burgers. Het aantal aangesloten vrijwilligersgroepen in Gelderland is op dit moment 312, met in totaal meer dan 8600 vrijwilligers.

Zwerfafvalbrigades ook in andere gemeentes

Sinds vorig jaar zijn er al meer dan 25 Zwerfafvalbrigades in Gelderland van start gegaan. Behalve in de gemeente Montferland is dat o.a. in de gemeenten Heerde, Ede, Doetinchem, Renkum, Apeldoorn, Geldermalsen en Hattem gebeurd. Binnenkort gebeurt dat in nog meer gemeentes. Kijk voor een overzicht van alle Zwerfafvalbrigades op www.landschapsbeheergelderland.nl.

 

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!