zaterdag, april 13, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Gemma Tiedink-KoningBlog Gemma Tiedink-Koning | Buitenspelen, Opzoomeren

Blog Gemma Tiedink-Koning | Buitenspelen, Opzoomeren

Ik ga weer eens een tijdje heerlijk buitenspelen. Zonder toezicht, aan de slag met de 4 elementen, het doel is op zich duidelijk, maar niet te veel in detail en hoe je er komt is onbekend: we gaan een hut of een zandkasteel bouwen, meer niet. Dat is wat ìk onder buitenspelen versta. Heerlijk om naar kinderen te kijken die buitenspelen. Heerlijk om te doen ook, buitenspelen. Jawel, hoor ‘grote mensen’ kunnen ook best goed buitenspelen.

Vorige week was het Nationale Buitenspeeldag. Ik heb er eens een kijkje genomen. Het was er gezellig en er waren veel kinderen die buiten speelden. Maar van buitenspelen was in mijn optiek geen sprake. Er waren veel moeders die hun kinderen goed in de gaten hielden. Kinderen tennisten buiten, boxten buiten en werden buiten geschminkt, dit alles onder zeer deskundige begeleiding. Een geslaagde dag, maar waar waren het water, de lucht en de aarde? Vuur heb ik wel gezien. Op het terrein van de Scouting bakten ze er pikzwarte broodjes boven.

Het afgelopen jaar heb ik mijn oude métier weer eens opgepikt: bemiddelen tussen buren die ‘elkaar niet zo goed begrijpen’, zal ik maar zeggen. Wat meer buitenspelen zou een aantal van hen trouwens goed doen. Maar nu is het dus tijd om weer eens lekker te buitenspelen. Ik kan het best goed hoor, maar ik ken ‘grote mensen’ die het veel beter kunnen dan ik. Mijn man is er zo een. Buiten spelen is voor hem serious business. Over mijn ega in een volgende blog meer.

Naast buitenspelen ga ik de komende periode ook opzoomeren. Opzoomeren, een term bedacht in wonen en welzijn land: op eigen kracht zorgen dat je eigen straat of buurtje leefbaar wordt. In Zevenaar is er al één straat opgezomerd en dat smaakt naar meer, maar waarschijnlijk zullen anderen nagezomerd worden. Ook leuk. Niet dat mijn stekje onleefbaar is hoor, maar nu de verbouwing van ons huis het einde nadert, kan het wel een opzoomerbeurtje gebruiken. Als het deze zomer lekker weer wordt, kan het ook zomaar een nazoomerklusje worden, want dan geef ik prioriteit aan het buitenspelen.

Gemma Tiedink-Koning

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

  1. Lekker buitenspelen!! Inderdaad lekker rommelen, met of zonder doel en de andere kinderen (of buren) betrekken in je spel, goed idee. Ik doe mee…!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties