zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgDe gemeente Doesburg lanceert de BEST-tas

De gemeente Doesburg lanceert de BEST-tas

De gemeente Doesburg start met een nieuwe gratis inzameling aan huis. Vanaf 21 maart kunnen de inwoners Boeken, Elektrische appa­raten, Speelgoed en Textiel inleveren met de BEST-tas. De inwoners ontvangen hiervoor een startpakket met een eerste tas en informatie in de bus.

De BEST-tas is een stevige tas van gerecycled plastic waarin boeken, kleine elektrische apparaten, speelgoed en textiel gedaan kunnen worden. Spullen die nu nog vaak bij het restafval belanden. En dat is jammer, want het zijn waardevolle spullen die prima hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Met de BEST-tas wordt het voor inwoners eenvoudig deze gebruikte spullen te verzamelen en aan de weg te zetten.

Inzameling aan huis

Circulus-Berkel en Delta halen de BEST-tassen vanaf 21 maart om de acht weken huis-aan-huis op. Inwoners vinden hun inzameldag in het startpakket. Wie de BEST-tas vol aan de weg heeft gezet, krijgt gratis binnen 4 tot 6 weken een nieuw exemplaar toegestuurd. De ingezamelde tassen gaan naar kringloopbedrijf 2Switch. Daar worden de spullen gesorteerd. Herbruikbare en verkoopbare spullen worden verkocht in de winkel. Textiel dat overblijft, gaat naar het Leger des Heils Reshare. De overige, niet verkoopbare spullen worden gerecycled.

Samenwerking

De BEST-tas is een samenwerking tussen de gemeente Doesburg, Circulus-Berkel, kringloopbedrijf 2Switch, Delta, Weee Nederland en Leger des Heils Reshare. Met de BEST-tas willen de samenwerkende partijen de hoeveel restafval verder verminderen en grondstoffen behouden. Daarnaast is het doel met de inzameling en sortering van de tas de sociale werkgelegenheid te stimuleren.

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

  1. Welke data word in Doesburg de witte zak opgehaald ,ik heb alles afgezocht op internet ,maar niets kunnen vinden!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties