woensdag, februari 21, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenDe Nathalzen trekken alle registers open voor mooie optocht

De Nathalzen trekken alle registers open voor mooie optocht

Carnavalsvereniging De Nathalzen uit Loo maakt zich op voor een mooie, kleurrijke optocht. Deze vindt plaats op Blauwe Maondag (maandag 20 februari), zoals carnavalsmaandag in Loo traditioneel heet. Groepen die willen deelnemen, kunnen zich inschrijven via www.nathalzenloo.nl.

Blauwe Maondag is al vele jaren een groots carnavalsspektakel in de regio. De dag begint om 9.30 uur met een gratis feestontbijt op het buitenplein met erwtensoep en brood met ei en spek voor alle optochtdeelnemers en feestvierders. Op het feestplein buiten brengt een deejay de stemming er al vroegtijdig in. Klokslag 11.11 uur vertrekt de optocht na een vlammend kanonschot van schietvereniging Jemmy Tell. De optocht volgt de gebruikelijke route (circa 2 kilometer) door de prachtig versierde straten van Loo.

Feest voor iedereen
Na afloop is er groot feest in en rond de feestzaal (schuttersgebouw Willem Tell). Motor daarachter is deejay en rasentertainer Robert Pouwels. Daarnaast zijn er optredens van dweilorkesten en wacht er nog een verrassingsoptreden. Daarover maken De Nathalzen binnenkort meer bekend. Het feest op Blauwe Maondag duurt tot en met het begin van de avond en is gratis toegankelijk voor iedereen, jong en oud.

Prijsuitreiking
Rond de klok van 14.00 uur reiken prins Wery, adjudant Berry en het jeugdkabinet van De Nathalzen de prijzen uit. Er zijn diverse categorieën waarbinnen prijzen zijn te verdienen: praalwagens; loopgroepen, duo’s en individuen; jeugd; de meest enthousiaste Loose groep; de meest enthousiaste groep van buiten Loo. Daarnaast zijn er een aanmoedigingsprijs en prijs voor de meest enthousiaste straat van Loo.


Groepen van ver.
Er is al jaren veel belangstelling voor de optocht in Loo. Niet alleen van groepen uit de gemeente Duiven, maar ook van ver daarbuiten. In de laatste uitgave van ’t Nathalske, -de jaarlijkse carnavalskrant van De Nathalzen- komen groepen uit Aerdt, Tolkamer, Rheden en zelfs de gemeente Haarlemmermeer aan het woord. Zij zijn al vele jaren van de partij op Blauwe Maondag. Alle leden en inwoners hebben de krant eerder in januari ontvangen. Hij is ook online te lezen.


Bouwruimte
Mochten groepen nog bouwruimte nodig hebben om hun wagen te kunnen maken of om de laatste voorbereidingen te treffen, dan bieden De Nathalzen en De Deurdreiers (Groessen) een oplossing. Deze winter hebben groepen de mogelijkheid om te bouwen in de voormalige manege Landsmaat in Groessen. Groepen met interesse kunnen zich melden via blauwemaondag@nathalzenloo.nl. De Deurdreiers en De Nathalzen blijven zich samen met Stichting Dickens in de Liemers inzetten voor een permanente bouw- en opslagloods.

De foto’s zijn van Blauwe Maondag 2020 (de laatste editie)

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties