Eerste zanggroep sluit zich aan bij “Méér Muziek in de Klas Lokaal – De Liemers”

103 Views

Op 22 januari ondertekende Thijs Knoeff voorzitter van zang- en theatergroep The New Voices uit Zevenaar als eerste zanggroep in Gelderland het convenant  “Méér Muziek in de Klas Lokaal – De Liemers”.
Bert Frölich, directeur van Kunstwerk! en aanjager van het project  kwam daarvoor naar de oefenruimte  van de zanggroep.

De landelijke organisatie “Méér Muziek in de Klas”, stelt zich ten doel dat alle kinderen op de basisschool wekelijks in aanraking komen met muziek. Op 27 juni jl. werd in Het Musiater voor de basisscholen in de Liemers in het bijzijn van Koningin Maxima het startsein gegeven.

Geïnspireerd door de vele positieve berichten over dit project heeft The New Voices het idee opgevat om zelf muziek in de klas te gaan brengen en wel onder het mom “Meer zang in de klas”. Op een viertal vrijdagen in de periode februari – mei 2019 bezoekt een afvaardiging van The New Voices samen met hun dirigent een aantal basisscholen om samen met de kinderen uit groep 7/8 een meerstemmig lied in te studeren. Dat lied wordt tijdens de Open Dag van Kunstwerk! Muziekschool op zaterdag 25 mei 2019 met één groot koor van alle deelnemende groepen uitgevoerd. Dit alles om kinderen te laten ervaren hoe fijn het is om samen te zingen. Iets wat vroeger zo normaal was en onderdeel van de Nederlandse cultuur, maar langzaam aan het verdwijnen is. Er hebben zich vijf scholen aangemeld met in totaal 249 leerlingen verdeeld over 9 groepen.

De leden van The New Voices zetten zich kosteloos in voor dit project.  Maar er zijn  uitgaven begroot voor het project. De kosten voor dit project, die vooral bestaan uit de inzet van de dirigent en het de aanschaf van een passend arrangement, worden nagenoeg geheel gedekt door de bijdrage die de zang groep heeft toegezegd gekregen van de het fonds Cultuur- en Erfgoedpact 2017-2020 | Leven in de Liemers.

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!