Frodo van Dongen: ‘Prachtige bedrijven en authentieke dorpskernen’

35 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of
medewerker van een Liemers bedrijf.

Naam?
“Frodo van Dongen uit Westervoort. Ik werk bij Plavei, een woningstichting voor de gemeenten Montferland, Zevenaar en Westervoort. Als financieel medewerker maak ik deel uit van het team financieel beheer. Dat team is onder andere verantwoordelijk voor de dagelijkse administratie en financiële verantwoording.”

Plavei?
“We werken met zelfsturende teams. Dat betekent dat we veel verantwoordelijkheid krijgen. Het werk wordt daardoor uitdagend en veelzijdig. Voor onze huurders realiseren we mooie projecten. De truc is om in het speelveld zoveel mogelijk te blijven bewegen: wij willen en moeten verduurzamen, maar de overheid blijft door heffingen en belastingen de touwtjes aantrekken. Door die financiële beperking blijven we uitgedaagd. Werkgeluk is voor mij goed te vinden bij Plavei: je levert een bijdrage aan de maatschappij en dat geeft mij een voldaan gevoel. Ik kan mijn energie kwijt en krijg er energie voor terug.”

Vrije tijd?
“Met kinderen heb je geen hobby’s nodig, zeg ik vaak, maar ik houd van lekker eten en ontspannen. Klusjes in en rond het huis houden mij ook bezig. Verder ga ik met de interesses van mijn kinderen mee, zo herontdek ik mezelf!”

Liemers?
“Eind jaren tachtig zijn mijn ouders van Arnhem naar Westervoort verhuisd, dat is nu echt mijn thuis. De Liemers is heel divers: grote industrieterreinen met prachtige bedrijven, authentieke dorpskernen, stedelijk gebied en natuur. Die combinatie spreekt mij aan.”

Mooiste plekje?
“Havezathe Hamerden is een prachtig oud gebouw met een unieke uitstraling. Daarnaast zijn er tal van andere plekken om te ontdekken.”

Verder?
“Duurzaamheid speelt tegenwoordig een grote rol. Zelf ben ik gematigd in mijn opvattingen, maar ik zie dat we echt iets moeten doen, willen we de wereld als mooie plek behouden. Als we bijvoorbeeld bewuster omgaan met afval, groene investeringen doen of woningen verduurzamen, zetten we kleine stapjes vooruit.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!