donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenHenk Nijland ontvangt tijdens afscheid erepenning Duiven

Henk Nijland ontvangt tijdens afscheid erepenning Duiven

Burgemeester Rik de Lange heeft Henk Nijland vanmiddag tijdens zijn officiële afscheid van de Duivense politiek verrast met de erepenning van de gemeente Duiven. Henk Nijland beïndigde vandaag een periode van twintig jaar wethouder en zes jaar raadslid bij de gemeente Duiven.

Henk Nijland heeft zeer grote verdienste gehad voor de gemeente Duiven. Al direct bij zijn aantreden bij de gemeente Duiven werd hij geconfronteerd met de voorgenomen aanleg van de Betuweroute en later de doortrekking van de A15. Ook heeft de heer Nijland zich vanuit een groot netwerk met succes ingespannen om bedrijven zich te laten vestigen in Duiven. Ook ging hij vol enthousiasme de onderhandelingen in voor het realiseren van het nieuwe Vitaal Centrum.

Naast deze werkzaamheden als wethouder is Henk Nijland de afgelopen jaren ook steeds als vrijwilliger bijzonder actief geweest. Algemeen bekend is zijn jarenlange betrokkenheid bij het Power Horse evenement, maar ook op vele andere fronten heeft Nijland zich ingezet. Hij is voor deze verdiensten voor de samenleving op 29 april 2006 Koninklijk onderscheiden en benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Er is binnen het gemeentebestuur en de ambtelijke organisatie grote waardering voor de inzet en de taakuitvoering van Henk Nijland. In zijn taak als wethouder gaat en ging hij geen probleem uit de weg. Duidelijk is dat hij alle jaren dag en nacht klaar stond voor de gemeente. Henk Nijland heeft steeds de belangen van de gemeente Duiven op een buitengewoon actieve en betrokken manier behartigd. Henk Nijland kent veel mensen binnen en buiten de gemeente en veel mensen kennen Nijland. Om zijn bestuurlijke taken te vervullen, maakte hij dankbaar gebruik van zijn zeer omvangrijke netwerk.

Erepenning gemeente Duiven

De erepenning wordt bij hoge uitzondering uitgereikt aan een (voormalig) medewerker van de gemeente Duiven die langdurig bijzondere verdiensten voor de gemeente heeft verricht. Sinds het bestaan van de erepenning (1989) zijn er nog maar 7 erepenningen uitgereikt. Op de websitewww.duiven.nl/gemeentelijke-onderscheidingen kunt u terugvinden aan wie deze in het verleden is uitgereikt.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties