donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenHoge rapportcijfers grootschalige winkelgebieden Duiven

Hoge rapportcijfers grootschalige winkelgebieden Duiven

Van alle tien grootschalige aankooplocaties in de regio Arnhem Nijmegen krijgen de twee winkelgebieden in Duiven, Centerpoort-Nieuwgraaf en Plaza Graafstaete, de hoogste cijfers van het publiek. Plaza Graafstaete met als grote trekker Intratuin staat op nummer één, met een gemiddelde score van 7,5. Centerpoort-Nieuwgraaf, met als grootste trekker Ikea staat daar net achter met een gemiddelde score van 7,4.
Dit staat in het vandaag verschenen onderzoeksrapport van de bureaus I&O Research en Ecorys. Er is onderzoek gedaan naar het koopgedrag van inwoners in de regio Arnhem Nijmegen en enkele Nederlandse en Duitse plaatsen. Ook is onderzocht hoe de inwoners de winkelvoorzieningen beoordelen.

De gemeente Duiven is zeer verheugd met het oordeel van de consumenten. Burgemeester Rik de Lange, tevens portefeuillehouder Economie: “Dit is een mooi compliment aan alle ondernemers en werknemers. Er wordt hard gewerkt aan een breed en aantrekkelijk aanbod. Als gemeente proberen we de bereikbaarheid optimaal te houden. Zo gaan we naar een volwaardig “Retailpark Duiven”. De aanpassing van de wegen op Centerpoort-Nieuwgraaf en het verfraaien van het groen begint zijn vruchten af te werpen. Ook ontstaat er ruimte voor nieuwe winkels”, De gemeente Duiven verwacht dat Hornbach in 2017 kan starten met de bouw van de geplande winkel op de plek waar nu nog het groothandelscentrum staat (tussen Makro en Praxis). De burgemeester gaat ervan uit dat de sterke positie van de beide winkelgebieden ook in het nieuwe regionale beleid voor de bedrijventerreinen wordt erkend.

Foto: Sjoerd Geurts

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties