Huisdieren leasen bij kinderboerderij Horsterpark

82 Views

Bij Kinderboerderij Horsterpark kun je vanaf nu je eigen huisdier leasen. Zes weken lang mag je uitzoeken of je een geschikt huisdierbaasje bent. Voor een klein bedrag lease je twee cavia’s, muizen of ratjes.

Dit initiatief is door de kinderboerderij opgezet omdat zij afgelopen jaren diverse huisdieren aangeboden hebben gekregen om de meest uiteenlopende redenen. Een medewerker van de kinderboerderij vertelt: “In 2015 hebben we 64 konijnen aangeboden gekregen, soms is iemand te ziek om nog voor een diertje te zorgen,maar meestal is toch het verhaal wel dat de kinderen er niet meer naar omkijken. Vaak is het een impuls aankoop geweest en realiseert men niet dat zo’n dier wel een aantal jaar verzorging nodig heeft. Als mensen hier komen voor een advies, vragen wij altijd of de vader of moeder het zelf ook leuk vinden, want uiteindelijk ben je waarschijnlijk zèlf het dier aan het verschonen.”

De kosten om de diertjes te leasen zijn € 15,-, je mag ze dan 6 weken houden en je krijgt een kooi met toebehoren mee. Deze kooien zijn gratis ter beschikking gesteld door Sascha Diertotaal omdat zij dit initiatief een warm hart toedragen.

De tijdelijke eigenaar van de dieren krijgt een verzorgingsboekje mee naar huis. Hierin staat een afvinklijst waarop je elke dag kan zien wat je moet doen om het huisdier gezond en vrolijk te houden.

Voor meer informatie kan men een mail sturen naar de kinderboerderij: kibo@horsterpark.nl

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!