zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurJarige showband KDO maakt zich op voor jubileumtaptoe

Jarige showband KDO maakt zich op voor jubileumtaptoe

Zoals bij ieder lustrum organiseert de vijftigjarige Showband KDO Groessen ook dit keer een taptoe. Het belooft op 11 juni een prachtig evenement te worden. De organisatie heeft landelijk bekende deelnemers kunnen vastleggen.

Maar er is meer waardoor deze taptoe een must is voor iedereen die (show)muziek een warm hart toedraagt. Een vrijwilliger van KDO heeft een bijzonder decor gemaakt en daarmee zal het toch al intieme taptoeveld een prachtige entourage kennen. Met Show & Marchingband AMIGO Leiden heeft men een nationale topper weten te strikken. Een korps dat optreedt en prijzen haalt tijdens het WMC, het Tattoo Saint Quentin(FR) en onlangs nog een cum laudeprijs haalde in het Belgische Hamont. Maar ook de overige deelnemers liegen er niet om. Wat te denken van de Showkorpsen van Irene Ede en March&Showband Rheden! Zowel de Showband als de Jeugdshowband van Irene behoren tot de meest gevraagde korpsen van Nederland en KDO is dan ook blij dat ze naar Groessen komen. En ze komen niet alleen: dweilband Iren3 zal het publiek tussen 19.00 en 19.30 uur opwarmen.

Als onderbreking van het vele taptoegeweld brengt schutterij EMM Groessen, met ondersteuning van St. Andries Groessen, een vendelhulde en daarnaast wordt getoond wat de folklore van schutterijen allemaal inhoudt. KDO is blij met deze bijdrage van haar dorpsgenoten.
Natuurlijk zal KDO en de eigen trots, jeugdband Jong KDO, ook het beste van zichzelf laten zien. KDO speelt twee shows. De nieuwe entertainmentshow Goet Vaud ziet het eerste levenslicht. Duitse Schlagers, guilty pleasures, als het maar goed fout is…. Zelfs de kleding is fout.
Al met al is Taptoe Groessen een bijzondere happening. Taptoe Duiven is er mee gestopt en verder kent de Liemers geen enkele andere taptoe. Taptoe Groessen is dus de enige kans om in de regio topkorpsen aan het werk te zien.
Extra bijzonder voor Showband KDO is dat deze avond ook voor het eerst de nieuwe gala-uniformen geshowd zullen worden. Dankzij vele acties en de (financiële) hulp van velen kan KDO op 11 juni met trots de prachtige nieuwe uniformen tonen. Het zal voor KDO ongetwijfeld één van de hoogtepunten van dit jubileumjaar worden.
Taptoe Groessen: Commendereijstraat 20, Groessen, aanvang 19.30 uur . Entree € 3, tribune € 6.

FOTO: Show & Marchingband AMIGO Leiden

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties