maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenJongeren uit Bangladesh bezoeken Liemers voor conferentie HOPE XXL

Jongeren uit Bangladesh bezoeken Liemers voor conferentie HOPE XXL

 

Van 27 tot en met 29 mei bezoeken acht jongeren uit Bangladesh de Liemers om een speciale conferentie van HOPE XXL bij te wonen. De Bengalen gaan met Nederlandse jongeren in gesprek over de toekomstvisie die door de jongeren van HOPE XXL is opgesteld en gepresenteerd aan de Verenigde Naties in New York. HOPE XXL streeft naar een wereld waarin iedereen zijn of haar leven (op een schaal van een tot tien) met ten minste een 8 waardeert.

In 2009 is HOPE XXL van start gegaan in Nederland. Tien jongeren uit de Liemers regio stelden de eerste versie van de Liemers List op als lange termijn visie voor de toekomst. Sindsdien groeide HOPE XXL uit tot een internationale beweging waar jongeren uit de hele wereld bij aansluiten. Tijdens een serie nationale en internationale evenementen, waaronder de Europese conferentie met Kofi Annan in 2012 en de Global Summit in Costa Rica in 2015, is de Liemers List steeds verder ontwikkeld.

Onderwerp van gesprek tussen de Bengalen en de Nederlanders is een nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking die door HOPE XXL is bedacht. Hierin staat een partnerschap tussen twee landen centraal, waarbij op basis van gelijkwaardigheid beide bevolkingen toewerken naar een welzijnsbevinden van tenminste een 8. Het partnerland dat aan Nederland gekoppeld wordt is Bangladesh.

De acht Bengalen brengen onder weer een bezoek aan de waterzuiveringsinstallatie en hebben een Skype call met Selim Jahan, directeur Human Development Report Office bij United Nations Development Programme. Ook ontmoeten zij verschillende vertegenwoordigers van medeorganisator Royal HaskoningDHV en leden van het college van Burgemeester en wethouders van Duiven.

Op de foto in het midden Yama Akbari uit Duiven, met twee van de 8 deelnemers uit Bangladesh. Links van Yama staat Afrosa Sultana. Rechts Nazmul Kabir Al-Menhud.
Zij hebben elkaar ontmoet op de VN conferentie in februari 2015. Daar zijn de eerste afspraken gemaakt.
Yama sprak op deze VN conferentie en presenteerde daar DE LIEMERS LIST van HOPE XXL.
 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties