Leerlingen Lindenhage ontvangen ‘Oorlogswinter’ van Wethouder van der Werf

481 Views

In het kader van de boekhandelsactie ‘Geef mij maar een boek!’ overhandigde wethouder Van der Werf op dinsdag 23 februari 155 exemplaren van het boek ‘Oorlogswinter’ aan leerlingen van groep 7 van basisschool Lindenhage. De feestelijke overhandiging vond plaats bij Rebers Boek en Buro.

De actie is op 20 februari gestart met als doel jaarlijks een van de mooiste jeugdboeken ooit voor ieder kind goedkoop beschikbaar te stellen. Dit jaar is voor het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw gekozen. Ieder kind kan het boek voor € 1 bij Rebers Boek en Buro en Bruna Jansen kopen.

‘Deze actie is een geweldige manier om jeugd te stimuleren meer te lezen. In deze tijd van Twitter en Facebook blijft het belangrijk om ook boeken te lezen. Het verbreedt je horizon. ‘Oorlogswinter’ is daarnaast een prachtig boek. Ik heb het zelf als kind gelezen en het ook weer aan mijn kinderen voorgelezen. Toch blijft het boek ook nu nog spannend en actueel’, aldus wethouder Tienke van der Werf.

Gelrepas

De gemeente Zevenaar steunt de boekhandelsactie. Op vertoon van de Gelrepas (en tegen inlevering van coupon 45) kunnen alle Gelrepashouders uit Zevenaar tot 18 jaar het boek gratis afhalen bij genoemde boekhandels.

op = op
Er zijn maar liefst 260.000 exemplaren gedrukt van ‘Oorlogswinter’ maar op = op.

Op de foto’s ziet u leerlingen van groep 7C van meester Maarten Rabeling (23 leerlingen).

DSC01563

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!