vrijdag, september 29, 2023
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgLiemers College geeft kick off voor project IRun2BFit

Liemers College geeft kick off voor project IRun2BFit

De kick off van het project IRun2BFit vindt vrijdag 23 oktober plaats op de locatie Didam van het Liemers College. Dit jaar zal de kick off een ‘obstaclerun’ zijn in samenwerking met de Gelderse Sportfederatie, de GGD en de survivalclub uit Loil.

Bij IRun2BFit draait alles om het opbouwen van een goede conditie en het trainen van je lichaam. Alle brugklassers zullen in de zes weken na de herfstvakantie tijdens de lessen l.o. [lichamelijke opvoeding], het mentoruur, en de lessen bizo [biologie en verzorging] bezig zijn met dit project. Niemand minder dan voormalig Europees Kampioen Marathon lopen Gerard Nijboer is een van de initiatief nemers van dit project.

De leerlingen leren hardlopen tijdens de lessen l.o., soms met behulp van hartslagmeters, op hun eigen niveau. Je hartslag bepaalt immers je fitheid en daarmee de snelheid waarop je gedurende een lange periode, bijvoorbeeld 3 of 5 km, kunt hardlopen.

Bij het vak bizo zal onder andere aandacht zijn voor de juiste voeding en het verband tussen hartslag en inspanning.

En tijdens de mentoruren vinden de zogenaamde prikkelmomenten plaats. Momenten waarop de mentor zijn leerlingen motiveert met behulp van filmpjes met als titels: ‘Training is alles!’, ‘Hart in Actie’ en ‘Grenzen in voeding’.

Doel van dit project is leerlingen bewust te maken van hun eigen lijfstijl. Wat is goed en gezond voor mij. We hopen dat het project naast de leerlingen ook hun ouders en op school de collega’s uit de andere secties enthousiast maakt om met hun eigen lijfstijl bezig te gaan.

Als afsluiting van het project gaan we met alle eerstejaars leerlingen deel nemen aan een zelf te organiseren eindloop op woensdag 9 december [details moeten nog uitgewerkt worden]. Uiteraard hopen we daar ook ouders en collega’s als deelnemers te mogen begroeten.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties