Liemers Harmonie Duiven zet de deuren open

134 Views

Liemers Harmonie Duiven opent op de dinsdag- en donderdagavonden in april haar deuren voor nieuwe muzikanten. Belangstellenden kunnen tijdens deze avonden kennis maken met de Duivense muziekvereniging. “Nu de gemeente bezig is het gebouwenbeleid te herzien, laten wij graag zien waar wij het gebouw voor gebruiken. Nieuwe muzikanten zijn welkom om mee te doen met de repetities en om de sfeer te komen proeven,” aldus voorzitter Wim Kersten.

Liemers Harmonie Duiven voorziet veel muzikanten in Duiven, die niets meer met hun muzikaliteit doen. Kersten: “In de groeikernperiode zijn veel mensen in Duiven komen wonen. Een deel daarvan heeft vroeger waarschijnlijk een muziekopleiding gehad, maar doet daar nu niets meer mee. Deze mensen willen we de gelegenheid geven om hun talenten te herontdekken en gezellig muziek te komen maken.”

Zowel bij de slagwerkgroep als bij het harmonieorkest gaan de deuren open. De slagwerkgroep repeteert op dinsdagavond onder leiding van Maarten Zaagman, het harmonieorkest op donderdagavond onder leiding van Dick Hunnersen. Beide orkesten zijn bezig met de voorbereidingen voor het “Dijkhuizen Concert op het Plein” dat op 9 juli op het Remigiusplein zal plaatsvinden. Kersten: “De muziek is toegankelijk en voor iedereen die maar een beetje muziek kan maken is het mogelijk om aan te schuiven tijdens de repetitie.”

Belangstellenden hoeven zicht niet aan te melden. “Mocht je een blaasinstrument van ons willen lenen, dan zien we graag een bericht aan secretaris@liemersharmonie.nl. Wij zorgen er dan voor dat het instrument voor je klaar staat. Ook voor meer informatie kan men daar terecht.” Iedere dinsdag en donderdag in april staat vanaf 19.15 uur de deur van ‘t Muziekhuus aan de Visserlaan 39 open.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!