vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd

Rust zacht

Een verhaal uit mijn 3e boek (nog in bewerking)
Lange reizen, korte verhalen.
Henk Nijland
Bologna-Rome
2016-07-21

Gisteren ben ik van Duiven naar Nijnsel gefietst en vandaag naar vliegveld Eindhoven. Ik vlieg met Transavia naar Bologna voor een fietstocht naar Rome.
Zo’n eerste dag is altijd spannend: gaat het vliegtuig op tijd; heb ik alles mee en nog veel meer vragen. Het lukt weer en het vliegtuig gaat op tijd weg, om 15:50 uur. Een goed uur later, landen we in Bologna. Nu moet ik op de bagage en de fiets wachten. Daarna de fiets optuigen. Alle bagage moet in vier fietstassen. 20 kg bagage voor vier weken. De tappers maak ik aan de fiets en met mijn handpompje, pomp ik de banden op, die tijdens de vliegreis leeg moesten. Een uur later kan ik weg fietsen.
Er zijn nog twee dingen te doen. Bij en tankstation, de fietsenbanden met autoventiel oppompen en een halve liter benzine kopen, voor mijn brander, om eten te koken. Ook moet ik op zoek naar een winkel om de inkopen voor het avond en morgen te doen. Ik zie een bord van Lidl. Het ligt wel 2 km uit de route, maar dan heb ik in ieder geval eten.
De voorraad is op peil en nu kan ik rustig door de stad fietsen, naar de camping die ca 15 km naar het oosten, aan de rand van de stad ligt.
Ik bekijk de binnenstad waar ik in 2009 op mijn fietstocht Duiven-Rome ook ben geweest. Ik wil naar de zelfde camping. Buiten de stad herken ik het benzinestation, met daar achter de camping. Ter plaatse kan ik de ingang van de camping echter niet meer vinden. Een pompbediende vertelt mij, dat de camping al een paar jaar dicht is.

Wat nu.
Ik moet eerst eens rustig nadenken. 100 m verder is de begraafplaats met een groot parkeerterrein met schaduwrijke bomen. De begraafplaats is al gesloten en een enkele auto staat op de parkeerplaats. Soms komt men daar om de hond uit te laten. Als ik op de GPS ga zoeken naar een andere camping, blijken die aan de westkant van Bologna op ca 20 tot 22 km afstand te liggen. Het is onderhand 19:21 uur en over een goed uur is het donker. Dan fiets ik in het donker naar de camping en dat lokt mij niet aan.
Ik sta vlak bij de ingang van de begraafplaats, naast de bloemenwinkel. Er staan bomen met een nummertje en een soort dennenboom met daaronder een speeltoestel in de vorm van een stoomlocomotief. De bomen met nummer kan ik niet verklaren. Ik vermoed dat hier as is uitgestrooid en als herinnering een boom is geplant. Het achterste gedeelte van het speeltoestel is prima als tafel. Ook staat er een plastic stoel en zo heb ik een prachtig zitje.
Ik begin al aardig aan deze rustige plek op ‘San Lazzaro Cimentero’ te wennen en besluit hier te overnachten. Eerst kook ik mijn spaghetti met toebehoren en drink mijn eerste Italiaanse wijn. 21:00 uur begint het donker te worden. Nu begin ik mijn groene tentje, direct naast het speeltoestel op te bouwen. De fiets maak ik met een kabeltje aan de tent vast. 21:15 uur is het donker. Een enkele lantaarnpaal op de parkeerplaats blijft aan.
21:30 uur leg ik mij in mijn tentje te ruste, wat misschien wat vreemd klinkt op de begraafplaats.
Ik slaap heerlijk en ben de volgende morgen om 06 uur wakker.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties