Samenwerking tussen Kunstwerk! en Huis Sevenaer wordt verder uitgebreid.

51 Views

Kunstwerk! en Landgoed Huis Sevenaer starten een nieuw project “Nieuw licht op oude stadsgeschiedenis”. Waar ook Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar een bijdrage aan levert. Hier is gezamenlijk een subsidieaanvraag voor ingediend en deze is gehonoreerd. In het verleden was er al een samenwerking met o.a. het Liemers Museum, een lezing over de familie van Nispen van Sevenaer en ook cursisten van de Volksuniversiteit hebben op het landgoed mogen schilderen.

Samenwerking
Landgoed Huis Sevenaer was de afgelopen decennia , net als nu, niet vrij toegankelijk. Daardoor is het landgoed en zijn natuurwaarden er nog, maar hoewel veel bewoners van Zevenaar wel van het bestaan weten, kennen ze het verhaal van het landgoed nauwelijks. “Dat is jammer, hier willen we verandering in brengen”, aldus Anja van Norel, directeur van Landgoed Huis Sevenaer.
Zowel Kunstwerk! als Landgoed Huis Sevenaer nemen graag de rol op zich van sociale verbinder. “Er is nadrukkelijk gekozen om met dit project de samenwerking met Kunstwerk! Liemers Museum aan te gaan, om zo een inhoudelijk breder beeld voor het publiek te kunnen schetsen.”

Activiteiten

Er komen activiteiten om de inwoners van Zevenaar en de Liemers kennis te laten maken met de stadse geschiedenis van Zevenaar en wat daar nu nog van te zien en te beleven is. In samenwerking met Kunstwerk! wordt gewerkt aan een reeks van tentoonstellingen over het landgoed in HAL12, daarnaast komen er stadswandelingen waar de geschiedenis van de burcht Sevenaer en kasteel Sevenaer de basis vormen. Er wordt ook samengewerkt bij andere activiteiten die worden georganiseerd in het kader van de 100ste geboortedag van jonkheer Huub van Nispen van Sevenaer. Hiermee dragen beide partijen gezamenlijk bij aan de instandhouding van de bijzondere verhalen en geschiedenis van het roemrijke Landgoed Huis Sevenaer.
Deze activiteiten zullen vanaf januari 2020 gestalte gaan krijgen. Hierover wordt het publiek eind van het jaar geïnformeerd. Beide partijen zijn verheugd met de intensivering van de samenwerking en kijken uit naar dit nieuwe project.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!