donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenTeam Loo Runners zamelt 939 euro in voor goede doel

Team Loo Runners zamelt 939 euro in voor goede doel

Team Loo Runners Duiven kijkt tevreden terug op het verloop van de XCO Marathon bij sportcentrum Aerofitt in Duiven. Vrijdagavond heeft Team Loo Runners Duiven daarmee 939 euro (netto) opgehaald voor het goede doel. Het geld van de XCO Marathon komt via Stichting Roparun ten goede aan mensen met kanker.

XCO is een totaaltraining waarbij gebruik wordt gemaakt van een zogeheten XCO-trainer. Dat is een buis gevuld met grit. Het grit beweegt van uiteinde naar uiteinde bij elke lichaamsbeweging die de beoefenaar maakt. Bij de XCO-training krijgen spieren, met name het bindweefsel in en rond de spieren, dankzij de bewegende massa in de buis een extra mechanische belasting. Het resultaat is onder andere meer spierkracht, trekvastheid, een strakker lijf en verbranding van calorieën.

Bijna dertig mensen namen deel aan de XCO Marathon. Die werd gehouden in ‘pyjamastijl’, bedoeld om een ludiek tintje toe te voegen. Daarnaast maakten aanwezigen dankbaar gebruik van de diensten van een stoelmasseur, kapper en voetmasseur. Na de drie uur durende marathon was er een gezellige after-party in de OgTent in Duiven. Team Loo Runners Duiven dankt alle aanwezigen en sponsoren: OgTent, stadsbrouwerij Wittenburg, Docqmans bier, drankenhandel De Liemers, Mitra Duiven en AH Duiven.

De opbrengsten van de XCO Marathon en de afterparty komen via Team Loo Runners Duiven ten goede aan patiënten met kanker. Team Loo Runners Duiven neemt in het pinksterweekeinde (14-16 mei) deel aan de Roparun, een estafetteloop van 520 kilometer tussen Parijs en Rotterdam. Het team bestaat uit 24 lopers, fietsers, verzorgers, chauffeurs, koks en begeleiders. Zij komen allemaal uit de Liemers, met name uit Loo. Het wordt de derde keer dat Team Loo Runners Duiven deelneemt aan de Roparun. Het team is goed te volgen via Facebook (@Team LooRunners).

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties