donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenVeel interesse voor 4e Bert Timmer Memorial Loop

Veel interesse voor 4e Bert Timmer Memorial Loop

Het zag er dreigend uit afgelopen zondag in het Horsterpark, maar gelukkig bleef het droog, maar wel met een lastige wind die de atleten behoorlijk parten speelde. Mede hierdoor zijn er ook geen parcoursrecords verbroken. Hoewel het aantal atleten onder die van vorig jaar lag, is de organisatie van de Bert Timmer Memorial Loop dik tevreden over het verloop. ‘Er zijn geen incidenten geweest en we zijn bijzonder trots en zuinig op onze vrijwilligers die elk jaar weer van de partij willen zijn’, aldus medeorganisator Rob Jansen. ‘Zonder vrijwilligers gebeurt er niets en deze ploeg kenmerkt zich door inzet, spontaniteit en enthousiasme, zelfs al wordt er al gevraagd ‘wanneer is het volgend jaar?’. Gedurende de dag stroomde het plein met kraampjes en horeca vol en zelfs het zonnetje kwam op een gegeven moment door. Dit jaar werd de BTML omrand door muzikale bijdragen van dweilorkest OeverLOOs en Popkoor Repeat. Met name deze laatste was nieuw voor een hardloopwedstrijd, een koor in een hardloopwedstrijd (!). In de praktijk pakte het verschrikkelijk goed uit en het werd door de atleten gewaardeerd. De leden van Popkoor Repeat ondervonden zelf ook veel plezier om op deze manier de atleten aan te moedigen. Voor wie ze ook eens wil zien en horen: het Popkoor treedt begin 2017 (25 en 26 maart) op in het Musiater in Zevenaar.

Speaker Henk Borgmeijer was behoorlijk op dreef en amuseerde de niet lopers met zijn bevlogen commentaar. Je hoorde wel aan zijn commentaar dat Henk goed zijn weg weet in de atletiekwereld en zelfs de lokale politiek werd niet geschuwd met behulp van Hans Breunissen en Johannes Goossen. Ook de dames van ‘Doppen voor Sacha’ waren aanwezig en Sacha zelf, waarvoor alle doppen van de flessen werden bewaard, sloot de stoet van de 5 km lopers. Sacha was zeer in zijn sas met zijn allereerste en welverdiende medaille.

De kidsrun was met 52 deelnemers ten opzichte van vorig meer dan verdubbeld. Onder aanvoering van Tom van Beusekom liepen zij hun afstand van 1 km, vorig jaar was deze nog 1,4 km. Winnaars op deze afstand voor de 5 t/m 8 jarigen bij de meisjes was Terra Janssen met een tijd van 4:39 en bij de jongens Hessel Reina met 3:47. De winst voor de 9 t/m 12 jarigen ging bij de meisjes naar Mare Versluis in3:39 en bij de jongens was het Mike Wennekes in 3:26.

De 10 km bij de mannen liep uit op een ruime overwinning voor Remi Rondeel in 35:03. De nummer twee, Jeroen van Daalen uit Duiven, verscheen 5 minuten later over de finish in 40:02 en nummer drie was Tristan Tieben uit Zelhem in 40:22. Bij de vrouwen op de 10 km was er weer een overwinning voor Eline de Jong in een tijd van 39:23, in 2014 zegevierde ze ook al op deze afstand, maar dan in een tijd van 40:53. Tweede vrouw was Kaily Groot Zevert uit Zieuwent met een tijd van 47:36 en als derde eindigde Ouahiba Denys-Ouadfel uit Westervoort in een tijd van 48:36. Justin van der Steen uit Duiven finishte op de 5 km heren als eerste met een tijd van 17:13, tweede werd Luuk Nusselder uit Hummelo in een tijd van 17:34 en derde werd Niels Roseboom uit Duiven in een tijd van 17:58. De overwinning van de 5 km vrouwen ging naar Annemiek Keijser uit Arnhem in een tijd van 19:22, tweede plaats was voor Maud Centen uit Doetinchem in een tijd van 21:00 en Bo Meerbeek ook uit Doetinchem eindigde als derde in een tijd van 21:07.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties