zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurZevenaar viert vijftig jaar stedenband met Weilburg

Zevenaar viert vijftig jaar stedenband met Weilburg

Dit jaar bestaat de stedenband Zevenaar-Weilburg vijftig jaar. Aan dit bijzondere feit wordt in Zevenaar aandacht besteed in het weekeinde van 16 tot en met 18 september. Uit Weilburg komt een delegatie van ca. 25 mensen op bezoek, waar onder ca. 10 leden van de gemeenteraad.

Het gaat er bij deze uitwisseling vooral om dat de deelnemers uit de zusterstad in contact komen met Zevenaar en haar inwoners. Om dat doel te bereiken is het onder andere van wezenlijk belang dat de buitenlandse gasten worden ondergebracht in gastgezinnen. Immers, door de contacten in de huiselijke sfeer kunnen de mensen uit Zevenaar en Weilburg op een ongedwongen manier met elkaar kennismaken.

Voor deze bijeenkomst wordt een programma gemaakt waaraan zowel door de buitenlandse gasten als door de (leden van) gastgezinnen kan worden deelgenomen. In verband met het jubileum worden er enkele bijzondere activiteiten georganiseerd.

Degenen die als gastgezin willen meedoen aan deze uitwisseling worden verzocht zich op te geven bij Jan Boerboom, secretaris van het Zevenaars Comité voor het stedencontact.

Hij is bereikbaar op K. de Jongstraat 19, Zevenaar. Zijn telefoonnummer is 0316-525014, e-mail adres: jw.boerboom@chello.nl. Via de website van het comité – www.stedencontact.nl – kunt u zich ook aanmelden. Ga daarvoor naar het onderdeel Uitwisseling en klik op de laatste zin van het item Volwassenen. Bij de opgave kan worden vermeld of men de voorkeur geeft aan 1 persoon of een echtpaar.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties