Zevenaar viert vijftig jaar stedenband met Weilburg

182 Views

Dit jaar bestaat de stedenband Zevenaar-Weilburg vijftig jaar. Aan dit bijzondere feit wordt in Zevenaar aandacht besteed in het weekeinde van 16 tot en met 18 september. Uit Weilburg komt een delegatie van ca. 25 mensen op bezoek, waar onder ca. 10 leden van de gemeenteraad.

Het gaat er bij deze uitwisseling vooral om dat de deelnemers uit de zusterstad in contact komen met Zevenaar en haar inwoners. Om dat doel te bereiken is het onder andere van wezenlijk belang dat de buitenlandse gasten worden ondergebracht in gastgezinnen. Immers, door de contacten in de huiselijke sfeer kunnen de mensen uit Zevenaar en Weilburg op een ongedwongen manier met elkaar kennismaken.

Voor deze bijeenkomst wordt een programma gemaakt waaraan zowel door de buitenlandse gasten als door de (leden van) gastgezinnen kan worden deelgenomen. In verband met het jubileum worden er enkele bijzondere activiteiten georganiseerd.

Degenen die als gastgezin willen meedoen aan deze uitwisseling worden verzocht zich op te geven bij Jan Boerboom, secretaris van het Zevenaars Comité voor het stedencontact.

Hij is bereikbaar op K. de Jongstraat 19, Zevenaar. Zijn telefoonnummer is 0316-525014, e-mail adres: jw.boerboom@chello.nl. Via de website van het comité – www.stedencontact.nl – kunt u zich ook aanmelden. Ga daarvoor naar het onderdeel Uitwisseling en klik op de laatste zin van het item Volwassenen. Bij de opgave kan worden vermeld of men de voorkeur geeft aan 1 persoon of een echtpaar.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!