zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenDe voorrondes voor het Regio Songfestival gaan van start!

De voorrondes voor het Regio Songfestival gaan van start!

ARNHEM – Aankomende vrijdag starten de voorrondes voor het Regio Songfestival bij Omroep Gelderland. Juryleden Emile Hartkamp en Willem te Molder hebben een selectie gemaakt van zes kandidaten die vanaf 1 september de onderlinge competitie aangaan om Gelderland te mogen vertegenwoordigen op het Regio Songfestival. 

Afgelopen maanden zijn er tientallen inzendingen binnengekomen van Gelderse muzikanten met ieder een uniek, zelfgeschreven nummer. Door de diversiteit aan inzendingen moest de jury in conclaaf. En met resultaat, want met trots presenteren zij de zes kandidaten:

Marcel Broekman en Sandra Vriese, RJ69 (Rob Janssen), AleXingt! (Alex van der Horst), Eric Heutinck, Young Teach (Pieter Lammens) en Felien (Femke Evalien).

De selectie

De diversiteit aan inzendingen bleek een belangrijk aspect waar de juryleden ook rekening mee hebben gehouden bij het maken van de selectie. Opvallend is dat er geen regioliedjes in streektaal zijn ingezonden: “Jammer,” vindt Willem Te Molder, bassist en zanger van de Achterhoekse band Boh Foi Toch, “de inzendingen zijn allemaal Nederlandstalig, met veel verschillende muziekstijlen, dat dan weer wel”. De Arnhemse muziekproducent en componist Emile Hartkamp sluit zich daarbij aan: “Er zitten nummers tussen die mij verrasten en waarvan ik dacht, dat heb je goed gedaan! We hebben er zin in om de beste naar de finale te sturen. Wie dat wordt? Geen idee, er kan maar zo iemand voor een verrassing zorgen.”

Maak kennis met de kandidaten
De Gelderse muzikanten maken zich klaar voor de wekelijkse opnames in het actualiteitenprogramma De Week van Gelderland. Vrijdag 1 september trapt Rob Janssen de voorrondes af. De live-uitzending is iedere vrijdag vanaf 17.15 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald).

Meer informatie over de kandidaten is te vinden op gld.nl/songfestival. Op vrijdag 20 oktober wordt bekendgemaakt welke artiest meegaat naar de finale om Gelderland te vertegenwoordigen op het Regio Songfestival in Utrecht.

Samenwerking regionale omroepen
Het Regio Songfestival is een samenwerking van alle dertien regionale omroepen uit Nederland. De regionale publieke omroepen zijn de nieuws- en informatiezenders in de regio. Met grote regionale betrokkenheid en altijd dichtbij. Wij zijn er voor iedereen en inspireren mensen om actief onderdeel uit te maken van de samenleving. Nu en in de toekomst.
_______________________________________________________________________
Voor meer informatie:
Omroep Gelderland, Marketing & Communicatie
T. (0)6-30363174, E. communicatie@gld.nl, W. gld.nl/songfestival

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties