zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenBuurtzorg Zevenaar breidt uit met Team 3

Buurtzorg Zevenaar breidt uit met Team 3

Wijkverpleging hoort bij de wijkverpleegkundige niet bij de manager. Die slogan van Buurtzorg Nederland raakte zes doorgewinterde verpleegkundigen zo, dat ze besloten om samen een Buurtzorg team op te zetten. 29 februari was het dan zover:  Buurtzorg Zevenaar Team 3 werd actief.

Buurtzorg Nederland met hoofdkantoor in Almelo werkt met een landelijk netwerk van lokale zelfsturende teams. Deze teams met wijkverpleegkundigen leveren verzorging en verpleging aan huis, van het geven van tijdelijke hulp bij voorbeeld het geven van oogdruppels, tot aan ziekenhuis verplaatste zorg of zelfs intensieve zorg van chronisch zieken.

Zelfsturend betekent dat een team geen manager heeft. De aanvullende taken (zoals inkoop, arts bezoeken, administratie) worden onderling verdeeld. “Iedereen is een professional  met een eigen extra takenpakket. We rouleren deze zodat iedereen van alles af weet en elkaar kan vervangen indien nodig”, vertelt Buurtzorg Zevenaar Team 3. “Een dure manager is daardoor niet nodig, dat geld blijft mooi over voor de zorg van onze cliënten.”

Buurtzorg bepaalt zelf de zorgvraag van een cliënt en de benodigde tijd. Dit wordt zorgvuldig overwogen. “In deze tijd waarop overal gekort wordt op de zorg is dit een verademing. De menselijke maat regeert weer. Dat is niet alleen prettig voor de cliënt maar ook voor de wijkverpleegkundigen zelf. Als ik na het aantrekken van iemands steunkousen nog even napraat over bijvoorbeeld de begrafenis van een dierbare, dan kan dat. Wij leggen verantwoording af aan elkaar. En dat is altijd in het belang van de cliënt.”.

In  Zevenaar zijn nu drie teams van Buurtzorg actief. Elk team heeft haar eigen werkgebied. Voor Team 3 is dat Zonnemaat, Methen, Ooij en Masiusplein.

Meer informatie of aanmelden: zevenaar3@buurtzorgnederland.com / 06 12 18 62 99.

 

Foto 1: Het kantoor aan de Doesburgseweg in Zevenaar.

Foto 2: De wijkverpleegkundigen en initiatiefneemsters van Buurtzorg Zevenaar Team 3 voor hun kantoor. Achter van links naar rechts: Annemiek Krijt, Anita Jansen, Annelies Wolberts en Sandra Kooreman. Voor van links naar rechts: Annelies Uffing en Sabine Krechting.

 

image1

 

 

OOK INTERESSANT?

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties