zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenTransformatie Regina Pacis Duiven

Transformatie Regina Pacis Duiven

Gemeente Duiven heeft Ontwikkelend bouwbedrijf Veluwezoom Verkerk geselecteerd om Regina Pacis te verbouwen tot huurappartementen. Ook in gemeente Duiven is de vraag naar woningen hoger dan het aanbod. Daarom wil de gemeente dat er, met name op locaties binnen de bebouwde kom, woningen worden bijgebouwd. Regina Pacis, gelegen aan de Rijksweg in Duiven, is één van de locaties waar de gemeente Duiven daar mogelijkheden voor ziet. Veluwezoom Verkerk is uit de inschrijvingen gekozen vanwege het plan, dat aansluit bij de visie van gemeente Duiven en de Protestantse gemeente Duiven die direct aan Regina Pacis ligt. De start van de verbouwing staat gepland voor het tweede kwartaal van 2022 en oplevering voor het eerste kwartaal van 2023.

 

Regina Pacis is één van de weinige gebouwen met een cultuurhistorische waarde in Duiven en is gelegen aan de historische entree (Rijksweg). Door de ligging is het onderdeel van het “Ontwikkelperspectief Rijksweg”. Provincie Gelderland heeft een subsidie verleend voor de gebiedsaanpak Rijksweg. De transformatie van Regina Pacis maakt onderdeel uit van de gebiedsaanpak. Het oude klooster is gebouwd aan de Kapel van de Protestantse Gemeente Duiven (PKN Duiven). In het nieuwe plan behoudt de kerk haar recht van overpad om de Rijksweg zijde te bereiken (nooduitgang en rouwauto).

 

Plannen

De gemeente heeft onderzocht of het mogelijk is het gebouw te transformeren naar woningbouw. Op grond daarvan is er besloten om het gebouw te behouden en niet te slopen. Vanuit deze vraag heeft gemeente Duiven een selectieprocedure uitgeschreven en zijn geïnteresseerde marktpartijen uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Veluwezoom Verkerk is op basis van hun voorstel en plan gekozen tot uitvoerende partij. Het plan omvat de transformatie naar dertien huurappartementen in het middenhuursegment, met een maximale huur van € 850,-per maand (prijspeil 2021). Naar verwachting worden deze begin 2023 door een lokale belegger te huur aangeboden. Naast de lokale aannemer is ook de lokale architect, VOM Architectuur betrokken bij de transformatie. De start staat gepland voor het tweede kwartaal van 2022 en oplevering voor het eerste kwartaal van 2023. De gemeente Duiven en Veluwezoom Verkerk kijken uit naar de samenwerking om betaalbare woningen te realiseren, waar nu zo’n grote vraag naar is.

 

Regina Pacis nu

Momenteel werkt gemeente Duiven mee aan een verzoek van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Er verblijven tijdelijk (tot uiterlijk eind april) maximaal vijftig asielzoekers in de leeftijd van 13 tot en met 17 jaar in Regina Pacis.

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

  1. Goedemiddag,
    Hierbij informeer ik naar de voortgang betreft de toewijzing van deze appartementen. De reden is dat mijn dochter zich bij de start van dit project heeft ingeschreven als belangstellende en sindsdien niets meer heeft gehoord. Volgens de toenmalige informatie zou de toewijzing in 2022 plaatsvinden.
    Mijn dochter, Nicky Pijnenburg wordt op 17 mei 31 jaar en woont , na een relatiebreuk nu al anderhalf jaar bij ons, haar ouders. We zijn allen toe aan meer privacy en hebben onze hoop gevestigd op een positief bericht over Regine Pacis. Hopelijk kunt u ons sowieso meer duidelijkheid verschaffen over de termijn van toewijzing.
    Met vriendelijke groeten,
    Agnes Abrahams

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties