vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenSchuttersconcours kleurrijk sluitstuk van Loose jubileumfeesten

Schuttersconcours kleurrijk sluitstuk van Loose jubileumfeesten

  • Schutterij Willem Tell en muziekvereniging Excelsior vieren honderdste verjaardag
  • Na eerste feestweekend zijn er nog meer festiviteiten: een receptie en schuttersconcours

Na het eerste jubileumweekend (met Pinksteren) maken schutterij Willem Tell en muziekvereniging Excelsior uit Loo zich op voor nog meer festiviteiten. Aanstaande zaterdag (10 juni) is er de jubileumreceptie. Een dag later (zondag 11 juni) is er het schuttersconcours van kring de Liemers. Met meer dan zestienhonderd geüniformeerden wordt het concours een kleurrijk sluitstuk van de diverse jubileumfestiviteiten.

Schutterij Willem Tell en muziekvereniging Excelsior vierden hun honderdjarige jubilea vorig weekend al groots. Excelsior presenteerde voor een bomvolle zaal haar nieuwe uniformen en instrumenten tijdens het jubileumconcert Oud & Nieuw. Hans Willemsen bleek de beste schutter van alle oud-koningen en kroonde zich tot keizer van Loo; vijf jaar lang zijn hij en zijn vrouw Karin het keizerspaar van Loo. Daarnaast waren er twee zeer drukbezochte avondfeesten met topband Cabrio en zorgden de Vesters Walder Muzikanten voor een mooi muziekfestijn.

Jubileumreceptie
Het feest is nog niet voorbij; komend weekend staan er opnieuw festiviteiten op de planning. Allereerst is er op zaterdag 10 juni (15.00 uur) de gezamenlijke, openbare jubileumreceptie in schuttersgebouw Willem Tell (Loostraat 38) waarin Willem Tell en Excelsior stil staan bij hun bijzondere verjaardag. Wie de schutters en muzikanten wil feliciteren kan dat die middag doen. Belangstellenden worden welkom geheten met koffie en wat lekkers. Na het officiële gedeelte is er gelegenheid om samen een verjaardagsborrel te drinken.

Schuttersconcours met negentien verenigingen
Het slotstuk van de jubileumfestiviteiten is het schuttersconcours van kring de Liemers (zondag 11 juni). De dag begint met de erewijn voor genodigden bij Zalencentrum Berentsen. Om 11.00 uur opent het concours op sportpark Immerloo van S.V.Loo. Vervolgens presenteren maar liefst negentien verenigingen – met in totaal meer dan zestienhonderd geüniformeerden – zich met onder meer hun koningsparen, vendeliers, muziekkorpsen, marketentsters, bielemannen en schutters aan het publiek. Zij doen dat tijdens het defilé en de marswedstrijd door de straten van Loo (vanaf 11.30 uur). Om 13.15 uur beginnen de overige wedstrijden rondom schuttersgebouw Willem Tell. Eén daarvan is het kringkoningschieten.

Het schuttersconcours van kring de Liemers is een kleurrijk spektakel dat bovendien oergezellig is. Deejay en entertainer Marco Verriet bouwt in het schuttersgebouw een groot feest (vanaf 13.30 uur). Iedereen is daar welkom, de entree is gratis. Voor de jeugd is er in de middag een ballonnenclown en een springkussen op het evenemententerrein.

Jubileummagazine Honderd
Inwoners van Loo, leden & kermiskaarthouders van Willem Tell, muzikanten en sponsoren hebben in aanloop naar de festiviteiten het jubileummagazine Honderd in de brievenbus ontvangen. Daarin staat onder andere een interview met Wim Derksen, de oudst levende koning van Willem Tell (tegenwoordig woonachtig in Twente). Daarnaast vertellen de muzikanten Rowyn Polman en Wim Ebben over hun muziekhobby en de nieuwe uniformen en instrumenten van Excelsior. Het magazine biedt ook veel praktische informatie over het concours. Denk aan: parkeerterreinen, exacte tijden en de startvolgorde van de marswedstrijd. 

Op de social media van Willem Tell (Facebook en Instagram) zijn de laatste nieuwtjes over de jubileumfestiviteiten te vinden.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties