dinsdag, februari 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenSpectaculaire ice skater opent de schaatsbaan in de Grote Kerk

Spectaculaire ice skater opent de schaatsbaan in de Grote Kerk

De schaatsbaan in de Grote kerk in Doesburg wordt op zaterdag 9 december om 11.00 uur geopend door de Duitse kunstschaatster Vivien Reichel. De ijskoude dansact is tevens de start van de Kerstmarkt in Doesburg die dag. Ook burgemeester Loes van der Meijs en kinderburgemeester Mimi Verhaaff zijn er bij en binden misschien ook wel de schaatsen onder.

Op het eerste gezicht lijken kunstschaatsen en moderne dans niet heel erg veel op elkaar, maar daar is Vivien Reichel uit Duitsland het niet mee eens. Tijdens haar optreden vliegt ze over het ijs. Daarbij combineert ze krachtige bewegingen uit de moderne dans met de sierlijke bewegingen van het traditionele kunstschaatsen. Zo komt ze tot een nieuwe dansvorm: contemporary ice skating.  Tijdens haar optreden laat Reichel zien hoe dit ‘nieuwe’ kunstschaatsen er nou eigenlijk uitziet. 

Gratis schaatsen; De schaatsbaan in de kerk kan nu al op groot enthousiasme rekenen. De organisatie van de Kerstmarkt, en initiatiefnemer van de schaatsbaan, is blij met de financiële steun van lokale ondernemers, de Stichting Centrum Belang Doesburg en Gestichten Doesburg. Met hun hulp kunnen kinderen van alle basisscholen in Doesburg en Angerlo een keer gratis komen schaatsen; de eerste schoolklassen hebben zich al gemeld.

Schaatsen en kerstmarkt tegelijk; De traditionele Kerstmarkt, op de eerste zaterdag na Sinterklaas, is dit jaar opnieuw goed gevuld. Met zo’n tachtig kramen buiten en ook in de kerk. Op het kerkplein staan gewoontegetrouw eetwagens met heerlijke frietjes, broodjes, poffertjes en andere lekkernijen. In de kerk vinden bezoekers uiteraard ook weer koek en zopie. De Kerstmarkt duurt op zaterdag 9 december van 11.00 tot 17.00 uur. Op zondag 17 december is er een Winterfair, het kleine zusje van de Kerstmarkt, maar zeker niet minder gezellig!

Schaatsen kost 2,50 euro. De huur van schaatsen ter plekke kost 1,00 euro. Je mag eigen schaatsen meenemen zoals kunstschaatsen en ijshockeyschaatsen. Noren zijn niet toegestaan. De baan opent zaterdag 9 december om 11.00 uur en is dan open tot 20.00 uur. De baan is geopend van zaterdag 9 tot en met zondag 17 december.

Foto; Vivien Reichel

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties