zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenTwaalfjarige Guus uit Oud Zevenaar doneert haar voor Stichting Haarwens

Twaalfjarige Guus uit Oud Zevenaar doneert haar voor Stichting Haarwens

Haren doneren voor Stichting Haarwens, zodat er pruiken van kunnen worden gemaakt voor zieke kinderen. Dat idee vond Guus Weenink uit Oud Zevenaar zo mooi, dat hij direct ging ‘sparen’.

De toen nog tienjarige Guus zat toen in groep 7 en was al wel in bezit van een weelderige haardos. Maar niet voldoende om er iets mee te kunnen voor een pruik. “Hij had er al vaker over gehoord dat met de juiste lengte een pruik kon worden gemaakt voor bijvoorbeeld zieke kinderen”, vertelt moeder Liseth Aries. “En dat zijn haar daar toen niet lang genoeg voor was, hield hem niet tegen!”.

Guus: “Sommige kinderen vonden het gek, omdat ik als jongen zo lang haar heb. Maar dat doet me niets. Het is toch juist mooi als je iemand zo blij kunt maken? En als ik dat vertelde waarvoor ik spaarde dan was iedereen ook direct enthousiast.”

Guus is ook een heuse doneer actie op gestart. Zo zorgt hij niet alleen voor een donatie van zijn haar, maar hoopt hij ook een mooi bedrag bij elkaar te sparen voor de Stichting Haarwens!

Zijn ouders en familie vinden het ontzettend lief en stoer. Echt iets voor hem. Vader Gijs: “Guus is altijd al erg zorgzaam. Dat blijkt nu ook weer. Zijn haar doneren en ook nog geld inzamelen. Welk kind van 12 doet dat? Daar kun je als vader toch alleen maar heel erg trots op zijn?”

De teller van de doneeractie staat op het moment van schrijven al op 750 euro. Help jij mee om er een nog groter bedrag van te maken? Kijk dan op: https://www.doneeractie.nl/haardonatie-guus-aan-stichting-haarwens/-74436

Meer informatie: www.haarwensen.nl

OOK INTERESSANT?

2 REACTIES

  1. Guus Geweldig dat je zoiets doet. Ik hoop dat het bedrag ook groter wordt. Als je het lange haar eraf doet dan zullen velen ook niet meer in verwarring komen of je een meisje of jongen bent? Veel groeten van ome Geert in Canada.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties