zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenBeter voorbereid reizen tussen de Duitse grens en Arnhem met A12 Drukte...

Beter voorbereid reizen tussen de Duitse grens en Arnhem met A12 Drukte Alert

De A12 tussen Arnhem en de Duitse grens is erg druk en er staan regelmatig files. Om reizigers beter voorbereid op weg te laten gaan introduceert A12 Slim Reizende de A12 Drukte Alert. Mensen die zich hiervoor aanmelden, ontvangen een gratis sms-bericht als er de volgende dag meer drukte dan normaal wordt verwacht. Of als er werkzaamheden zijn. Met deze informatie kunnen automobilisten hun reis aanpassen door bijvoorbeeld thuis te werken, hun vertrektijd aan te passen of een ander vervoermiddel te kiezen. Meer informatie en gratis aanmelden kan via www.a12slimreizen.nl.

Hulpmiddel

De alert is een van de middelen, waarmee het project A12 Slim Reizen weggebruikers wil stimuleren om over hun reis na te denken en te helpen om op een andere manier hun bestemming te bereiken. De alert is gekoppeld aan een interactieve kaart waarop je de drukteverwachting voor vandaag en morgen kunt zien. Projectmanager Sandra Faessen legt uit: “Naast de verwachte drukte op de A12 heeft deze interactieve kaart handige hulpmiddelen voor reizigers. Zo vind je er carpoolplaatsen, Park + Ride-locaties, OV-stations, e-hubs, snelfietsroutes en OV-fietslocaties. Je kunt zelfs zien hoeveel OV-fietsen op een plek beschikbaar zijn. Op die manier kun je bekijken wat voor jou de slimste route is en wat de drukke en minder drukke tijden zijn op dit traject. Of hoe je anders kunt reizen over de A12.”

Slim Reizen

Anders reizen op het traject is nodig. “Automobilisten staan regelmatig stil op de A12, en dan met name bij Zevenaar. Deze locatie staat in de top tien van drukste fileplekken van Nederland. Dat is vervelend voor mensen die naar hun werk moeten, of studenten op weg naar school,” aldus Faessen. “Maar ook bedrijven en organisaties lopen vertraging op en zijn lastiger bereikbaar voor klanten en leveranciers.” Daarom werken in het project A12 Slim Reizen het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit De Liemers en Arnhem samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

OOK INTERESSANT?

3 REACTIES

  1. Een SMS als er MORGEN drukte wordt verwacht? Dat zou in 2008 echt innovatief zijn geweest, maar tegenwoordig met live verkeersinformatie in bijvoorbeeld Google Maps of in het navigatiesysteem in de auto is dit hopeloos achterhaald.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties