zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenCirculus kiest ook voor Duiven en Westervoort

Circulus kiest ook voor Duiven en Westervoort

Circulus is per 1 januari 2025 de nieuwe afvalinzamelaar voor de gemeenten Westervoort en Duiven. Circulus verzorgt voor  9 gemeenten (Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen) al de afvalinzameling. Met de toetreding van de gemeenten Duiven en Westervoort gaat Circulus de afvalinzameling verzorgen voor 11 gemeenten in Oost-Nederland. Naast de afvalinzameling is Circulus voor veel gemeenten ook een partner in het sociaal domein en de buitenruimte.

In april van dit jaar stemden de gemeenteraden van beide gemeenten al in met de toetreding. De aandeelhouders van Circulus hebben nu ook unaniem ingestemd met de toetreding van Westervoort en Duiven.

Circulus levert aan haar gemeenten en inwoners al jaren een duurzaam en toekomstbestendig afvalbeheer en zal hierin nauw gaan samenwerken met Duiven en Westervoort.

Wethouder Joyce Zwaga-Komen: “Wij zijn in Duiven heel blij met de toetreding tot Circulus. Ik kijk uit naar de duurzame manier van werken. Zoals het stimuleren van de circulariteit en ander gewenst gedrag wat betreft afvalscheiding en hergebruik van onze grondstoffen.”

Wethouder Laura Kaper: “Dat de aandeelhouders van Circulus unaniem hebben ingestemd met de toetreding van Westervoort is een mooie ontwikkeling voor onze gemeente. Samen met Circulus gaan we werken aan onze ambities en doelen op het gebied van afval- en grondstoffen.”

Lisette Bosch, directeur van Circulus:” Wij zijn trots dat we Duiven en Westervoort mogen verwelkomen. We gaan de gemeenten en haar inwoners ontzorgen en een toekomstgericht afvalbeheer neerzeten dat rekening houdt met het milieu en de leefbaarheid van de regio.”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties