donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regio‘Creatief zijn past bij mij’

‘Creatief zijn past bij mij’

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of

medewerker van een Liemers bedrijf.

 

Naam?

“Miranda van der Steen, oprichter van 18.02 publishing in Duiven.”

 

Bedrijf?

“18.02 is een kleinschalige uitgeverij van mijn man, Wessel Blij, en mij samen. Alles is begonnen met de uitgaven van mijn eigen boeken, Broer en Vredebreuk. Toen mijn aanvankelijke uitgever ermee stopte, ben ik zelf gaan uitgeven. Bij 18.02 publishing kiezen we voor kwaliteit bij de boeken en kaarten die we uitgeven. Zo hebben we een contract met een Amerikaanse schrijfster, Elizabeth Spann Craig, waarvan wij haar ‘Cozy Detectives’ vertalen. Dat zijn verhalen waarin een amateurspeurneus een misdaad oplost. In Amerika is dat heel groot. In Nederland begint dat net een beetje op te komen. Ook organiseren we wedstrijden met co-schrijverschap en maak ik lespakketten voor scholen, bijvoorbeeld voor groep 7 en 8. Ik geef een paar keer les over schrijven. Dat wordt door de leerlingen in praktijk gebracht en die prachtige verhalen vormen samen een boek. Je krijgt hele eigen interpretaties, dat is zo leuk om te lezen. De leerlingen hebben er zelfs tekeningen bij gemaakt, die nu op de cover staan.”

 

Vrije tijd?

“Dan schrijf ik! Ook ben ik bezig met het maken van een puzzelboek. Creatief zijn past bij mij.”

 

De Liemers?

“Toen ik werk kreeg in Arnhem, zijn we eerst vanuit Den Haag naar Pannerden verhuisd. Die cultuurschok was te groot! Inmiddels wonen we al veertien jaar in Duiven.”

 

Mooiste plekje?

“Het Loowaard is een mooie plek, zeker als de paarden daar lopen. Genieten op een terrasje in Duiven is ook altijd leuk.”

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties