donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioDe gemeente Zevenaar sluit 2015 af met een positief saldo

De gemeente Zevenaar sluit 2015 af met een positief saldo

Zevenaar sluit het jaar 2015 af met een positief resultaat van € 2,5 miljoen. Dit komt met name voort uit het sociaal domein, de lage rentestand bij de grondexploitaties en een hogere algemene uitkering vanuit het Rijk. Een gedeelte van het overschot wordt gereserveerd voor de zorg.

Zorg
Evenals vele andere gemeenten in Nederland houdt Zevenaar in 2015 geld over in de zorg. De gemeente heeft in 2015 nieuwe taken gekregen op het gebied van jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. Met veel inwoners zijn (keukentafel)gesprekken gevoerd over de zorg die het beste bij hen past. Daarbij wordt zoveel mogelijk uitgegaan van de eigen kracht van mensen en hun omgeving. Daar waar nodig wordt dan aanvullende zorg verleend. Dit heeft geleid tot aanpassingen waardoor de kosten lager zijn uitgevallen dan was geraamd. Voor wat betreft huishoudelijke hulp bleek in Zevenaar in 2015 juist extra geld nodig.

Zevenaar kiest ervoor om een gedeelte van de gelden die over zijn te reserveren voor de zorg, zodat er budget beschikbaar is, als mocht blijken dat mensen toch meer zorg nodig hebben dan nu is voorzien.

Grondexploitatie
De ontwikkeling van de grondexploitatie van Zevenaar-Oost sluit aan bij de eerder bijgestelde planning. Echter met name door de lagere rentestand is een financieel voordeel gerealiseerd van ruim € 1,8 miljoen.

Nieuw gemeentehuis gerealiseerd
Naast bovenstaande ontwikkelingen heeft de gemeente in 2015 de verbouwingen uitgevoerd van het Turmac-gebouw aan de Kerkstraat en een deel van Hal 12, zodat het nieuwe gemeentehuis begin 2016 geopend kon worden.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties