donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgDoesburgs college voor kunstgrasveld bij Sportclub Doesburg

Doesburgs college voor kunstgrasveld bij Sportclub Doesburg

Nieuwe velden voor een groter publiek

Na een grondig onderzoek heeft het College van Burgemeester & Wethouders van de gemeente Doesburg besloten financiën beschikbaar te stellen voor de aanleg van een kunstgrasveld en de renovatie van een ander voetbalveld bij Sportclub Doesburg. Het resultaat moet zijn dat vanaf het seizoen 2016-2017 veel meer mensen gebruik kunnen maken van de sportaccommodatie en dat de gemeente hiermee op termijn geld bespaard. 

Sportclub Doesburg zit na de zomervakantie definitief op de locatie aan de Oranjesingel. De nieuwbouw van een kantine en kleedkamers is in volle gang. Uit onderzoek van de voetbalvelden blijkt dat deze niet altijd geschikt zijn voor competitievoetbal, laat staan voor gebruik door veel meer mensen. Met de aanleg van een kunstgrasveld is intensief gebruik mogelijk. 

Multifunctioneel gebruik van de accommodatie en de voorzieningen.

Sportclub Doesburg heeft ruim 300 leden. Zij zijn en blijven de hoofdgebruiker van het sportpark. Het beheer van de accommodatie en de voorzieningen zijn in handen van Stichting Beheer en Exploitatie Sportpark Doesburg. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat de accommodatie veel meer gebruikt gaat worden, bijvoorbeeld door scholen, breedtesport, buurtactiviteiten, gehandicaptensport en sportende ouderen. Hiermee wint het sportpark aan belang voor de Doesburgse samenleving.

De combinatie van een nieuw kunstgrasveld en de renovatie van het andere veld is een goede win-win oplossing. Het leidt tot lagere onderhoudskosten en de velden kunnen een hogere speeldruk aan. Om dit op tijd voor het voetbalseizoen 2016-2017 te realiseren stelt het college voor aan de gemeenteraad € 438.000,- subsidie toe te kennen. Hiervan wordt voornamelijk een kunstgrasveld met drainage en 2 nieuwe lichtinstallaties gerealiseerd. Daarnaast wordt voorgesteld om het andere veld te renoveren, hiervoor zijn de kosten € 51.000,-. Omdat de stichting die het sportpark exploiteert zelf het onderhoud van het kunstgras en de lichtmasten gaat betalen, realiseert de gemeente een bezuiniging op de structurele kosten.

Investeringsagenda

De investering in de sportvelden loopt vooruit op de Meerjaren Investeringsagenda van de gemeente Doesburg, die dit voorjaar naar de gemeenteraad wordt gestuurd. Hierin staan een aantal investeringen voor de komende jaren in het fysieke en sociale domein, die in samenhang en op duurzame wijze de Doesburgse samenleving moeten gaan versterken.

Door de investering naar voren te halen bespaart de gemeente uiteindelijk zoveel geld, dat het college het aanvaardbaar vindt om vooruit te lopen op de Meerjaren Investeringsagenda. 

Besluitvorming in de raad

In februari besluit de gemeenteraad over het voorstel. Als de raad akkoord gaat, kunnen de investeringen voor het nieuwe voetbalseizoen gerealiseerd worden.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties