zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Nicole LieveDromen komen uit: Onze eigen AirDome

Dromen komen uit: Onze eigen AirDome

En ineens stond hij er … een overdekte opblaashal voor de zaalhockey, handbal en zaalvoetbal en korfbal.. er verrees een soort UFO daar naast het Horsterpark, met maar liefst 2300 m2 vloeroppervlakte. Ja… na grote hockey giganten als Kampong en Wageningen had ook De Liemers in onze wereldstad Duiven, een eigen opblaashal: de AirDome.

Er ging hieraan wel wat voorwerk aan vooraf 4 moedige initiatiefnemers van De Westerduiven  MHC (bestuur) gingen als verkenners tijdens hun vakantie in Italië kijken bij de leverancier, en werd een financieel plan gemaakt, je kon zelfs investeren en de Gemeente Duiven deed heel goed mee. Er kwam een beheergroep van 12 mensen, met zelfs een 24/7 beschikbaar alarmteam.

En toen kwam die er met vrachtwagens helemaal uit Italië, in november. Samen met de professionals, 4 gespierde Italianen en vele vrijwilligers bouwde we hem op en lieten de professionals zien hoe het werkte.. afbreken zouden we zelf kunnen.

We hadden geen ervaring in opbouwen en afbreken van zo’n hal, nee, er werden gewoon heel veel vrijwilligers gevraagd en we deden het gewoon.. dat ’tentje opvouwen’. Het werd een afbouwweekend in 3 fasen: vrijdagavond, belijning verwijderen direct na de laatste training, zaterdag, de demontage van de vloer en zondag het tentdoek: 7,5 ton in gewicht (!) aan de hand van een megadraaiboek. Met in totaal 50 vrijwilligers. Op die mooie zonnige, maar o zo koude zondag, de laatste van februari werd dit met vereende krachten tot 3 grote rollen van maar liefst 2,5 ton opgerold. Het was niet zo dat dit zomaar lukte, iemand bedacht ter plekke een slimme hefboom om dit ‘klusje’ te klaren. Er was aandacht voor de verbeterpunten, iemand maakte verslag van hoe veel mensen er wanneer nodig waren, wat we allemaal tegenkwamen en hoe we het oploste. Wat me met name opviel was de rust waarin dit gebeurde, ik herinner me het opzetten en afbreken van tenten altijd als een aaneenschakeling van communicatie gedoe maar dit ging juist heel beheerst en met veel lol en hij was toch echt wel groter dan mijn voortent van de caravan. En wat een applaus en gejuich als er weer een rol op een pallet lag, een echte teambuilding. Zie de FB pagina https://www.facebook.com/AirDomeDuiven voor de live beelden van deze zware indrukwekkende krachtsinspanning.

Onze AirDome, de eerste in de Liemers is nu genomineerd voor vrjwilligersprijs 2017 en ik snap dat heel goed. Deze club kan (AIR) dromen waarmaken, de samenwerking tussen sportverenigingen en Gemeente heeft gemaakt dat meer dan 600 jeugdleden (!) deze winter hebben kunnen sporten op eigen terrein. Hoe fijn is dat ! en nog fijner.. in november zetten we zetten hem weer op, ik verlang nu alweer naar dat geluid van die droge schelle ‘plok’ van de echo van de hockeybal tegen de zijbalken…

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties