Eerste extra oplaadpunt elektrische auto actief Zevenaar

199 Views

Wethouders Tienke van der Werf (Milieu) en Toon Albers (Verkeer & Vervoer) hebben zojuist het eerste extra oplaadpunt voor elektrische auto’s in Zevenaar geactiveerd. Samen met de aanvragers Jesper Weiland en Jille Berends, beiden woonachtig in de wijk Zonnemaat, “tankten” ze beide voertuigen vol.

Het extra laadpunt op de hoek van de Willem de Zwijgerlaan / Schubertstraat  in de wijk Zonnemaat, is één van de vijf beschikbare extra laadpalen in Zevenaar. De palen zijn beschikbaar gesteld om de toenemende groei van het aantal elektrische auto’s te kunnen faciliteren. Wethouder Albers vindt het belangrijk om op deze ontwikkeling in te spelen.

 

Milieu
De verdubbeling naar tien laadpunten in de openbare ruimten van Zevenaar is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Gelderland. Deze maatregel en subsidie stimuleert het bewuster omgaan met energie en klimaat. Duurzame mobiliteit is een onderwerp welke hoog op de agenda van wethouder Van der Werf staat.

 

Aanvragen laadpaal
Naast het aangevraagde laadpunt op Zonnemaat zijn er nog vier laadpalen beschikbaar. Belangstellenden kunnen hiervoor een aanvraag bij de gemeente indienen. Een van de voorwaarden is dat de aanvrager geen eigen parkeerterrein heeft om een laadpunt op te plaatsen. Meer informatie en het aanvraagformulier is te vinden op www.zevenaar.nl/laapaal-aanvragen.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!