Giro roze bij verkeersexamen Westervoort

192 Views

Op woensdag 13 april leggen de leerlingen van groep 7 van de basisscholen in Westervoort het praktisch Verkeersexamen af. Dit examen wordt jaarlijks georganiseerd door de basisscholen in samenwerking met de gemeente Westervoort, de politie en de gezamenlijke verkeersouders. Om 9.00 uur stapt bij iedere deelnemende school de eerste leerling op de fiets om te starten met het examen. Burgemeester Van Hout geeft het startsein bij Het Startblok.

De kinderen leggen per fiets een route af door Westervoort, langs de deelnemende scholen: IKC De Hoge Hoeve, de Montessorischool, De Brug, Het Ravelijn en Het Startblok. Tijdens het examen worden de prestaties van de leerlingen beoordeeld door vrijwilligers. Dat gebeurt op verschillende locaties langs de route. In totaliteit doen 148 leerlingen examen.

Dit jaar staat het verkeersexamen in het teken van de Giro d’Italia. In samenwerking met Jongerencentrum Creon en de gemeente Westervoort krijgt het examen een ‘Giro-roze tintje’.

Voorafgaand aan het praktijkexamen worden de fietsen van de deelnemende kinderen op veiligheidsaspecten gecontroleerd (met medewerking van de Pennekamp Fietsen en Reerink Rijwielen uit Westervoort).

De kinderen leggen op donderdag 7 april het schriftelijk Verkeersexamen af. De leerlingen die voor het praktijk examen en het Schriftelijk Verkeersexamen slagen, ontvangen vervolgens van hun eigen leerkracht hun verkeersdiploma.

Foto: VVN

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!