Haltebord haltetaxiRRReis in Groessen officieel onthuld!

69 Views

Op zaterdag 5 november werd het haltetaxiRRReis-haltebord in Groessen officieel onthuld. HaltetaxiRRReis is een nieuw flexibel OV-aanbod van de provincie Gelderland in de vorm van een deeltaxi. Het haltebord staat in de omgeving van Dorpstraat 2 in Groessen. Ook in Loo is er een extra haltetaxi-haltebord geplaatst aan de Hoflaan. Door deze haltes zijn Groessen en Loo nu aangesloten op het openbaar vervoer. Wethouder Gemma Tiedink van de Gemeente Duiven en Paul Pietersen van Qarin-haltetaxiRRReis onthulden het bord in Groessen in het bijzijn van omwonenden.

HaltetaxiRRReis: flexibel openbaar vervoer

De haltetaxi brengt je tegen 2x het OV-tarief naar andere OV-haltes binnen een straal van 15 km of de dichtstbijzijnde bestaande OV-verbinding. Zo krijgen inwoners van Groessen en Loo tegen een gunstig tarief meer reismogelijkheden en een directe aansluiting op het openbaar vervoer. Met haltetaxiRRReis kun je op- en uitstappen bij alle bestaande bushaltes in Gelderland. Inmiddels zijn er ook 72 extra haltetaxi-halteborden bijgekomen, waarvan de haltes in Groessen en Loo ook onderdeel zijn. De haltetaxi rijdt van 6:00 uur in de ochtend tot 1:00 uur ’s avonds, waarmee er altijd een aansluiting is op de eerste of laatste trein.

Jan van der Meer (Gedeputeerde Provincie Gelderland): “Het openbaar vervoer staat onder druk maar we moeten blijven investeren in bereikbaarheid. Dat kan niet altijd met een vaste dienstregeling en een grote bus. De haltetaxi is een systeem waarmee we daar waar nu weinig vraag is toch zorgen voor aansluiting op het OV-netwerk. Dat sluit ook goed aan op de vraag vanuit.”

Wethouder Gemma Tiedink van gemeente Duiven is erg blij met de bereikbaarheid door het nieuwe initiatief: Met de haltetaxi zijn de stations van Duiven en Arnhem voor inwoners van Groessen en Loo eenvoudiger bereikbaar. Net als andere belangrijke plekken in de regio, zoals ziekenhuis Rijnstate.”

Reserveren vooraf nodig

De haltetaxi dient minimaal één uur van tevoren te worden besteld: dit kan via website www.haltetaxi.rrreis.nl, de 9292 app of telefonisch via 085 – 0046699.

 

 

Bijschrift foto: Wethouder Gemma Tiedink (links op de foto) en Paul Pietersen (rechts op de foto) onthullen het nieuwe haltebord aan de Dorpstraat in Groessen. 

Fotograaf; Willem_Schaeffers

 

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!