zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurHilarische pronkzitting De Deurdreiers in Groessen

Hilarische pronkzitting De Deurdreiers in Groessen

De pronkzitting van carnavalsvereniging De Deurdreiers uit Groessen was drie avonden lang meer dan geslaagd.

Het begon vrijdag in zaal Gieling al met de try out, gevolgd door de pronkavonden op zaterdag en zondag. Hilarisch was het optreden van ‘De Badjassen’ Ralph Meijer en Roland Vedder die in adamskostuum de handdoeken-act deden. Het ‘Pronkstuk 2016’, een gelegenheidsonderscheiding, werd uitgereikt aan het 10-koppige team van ‘Zomer in Gelderland’ als waardering voor het positief op de kaart zetten van het dorp, dat de titel van ‘Mooiste dorp van Gelderland’ binnensleepte. Commissie voorzitter Bertus Ebbers is tevreden over de variatie en kwaliteit van de optredens, die allen van Groessense bodem zijn. President Tom Lentjes presenteerde het op een geheel eigen en ludieke wijze. Muziekvereniging St. Andries was het ‘Huusorkest’.

Prins André (Boss) de 1e en zijn zoon Adjudant Carlo openden de avond samen met de Raad van Elf. Daarbij werd een stroomstoring in scene gezet, verwijzend naar André’s dagelijkse werkzaamheden.

Jeugdprins Nick Geurts, jeugdprinses Amy Verweijen en hun eigen president Chiel Wijnen presenteerden hun proclamatie. De 13 meisjes van de Dansgarde en de 5 meiden van dansgroep ‘Move On’ verzorgden ieder een spetterend en boeiend dansoptreden.

De buut van Koos Koning kreeg de lachers op zijn hand terwijl hij weer door zijn leven van vroeger spitte en harkte, maar ook actuele rariteiten kwamen aan bod, zoals het snelfietspad dat in zijn visie wel een erg lange tippelzone lijkt. Showband KDO trapte haar 50-jarig jubileum af tijdens deze Pronkzitting. ‘Abraham’ zelf was dirigent en het repertoire was fris en toepasselijk. Han Zweers en Just Buhler alias ‘Puur Toeval’ hadden een nachtelijke ontmoeting als bekende Groessenaren, zittend langs de weg in een ‘diksie’.

Sjoerd Geurts en Fred Maassen presenteerden onder de naam ‘Draadloos’ een workshop social media. Een geslaagde interactie met het publiek en ook met filmpjes, o.a. de wel erg jonge ‘loktieners’ die in testopdracht van de gemeente de sportkantines van Loo en Groessen en de jongerensoos bezochten; en een confronterende gelijkenis met Tommy Cooper was de opgenomen act door Theo ‘Brief’ Aleven.

Marco Uffing alias ‘Piet van Wiet’ deed een sketch over de vondst van een oorlogsbom bij garage Bedeaux, die hij moet oplossen als gemeentediender bij gevonden en vermiste zaken. De heren van Senaat&Convent deden als bekende Groessenaren (Ineke Knuiman, Sjef Holland, Schutterskoning Peter Berendsen, Prins André Boss) mee aan de EMM fietspuzzeltocht. Ze kwamen daarbij langs allerlei adressen en hadden overal wel wat over te roddelen. Het slotoptreden was weggelegd voor de Fratello’s, de 5-koppige familie Limbeek. Een adembenemend mooie blacklight voorstelling. In de finale kwamen alle artiesten op het podium om de prinselijke onderscheiding in ontvangst te nemen en zong president Tom een toepasselijke tekst op het lied ‘Liefde voor muziek’, omgezet in ‘Liefde voor de pronk’.

Dansgarde_EDW_Pronzitting VR 2016_

Foto’s van de Badjassen en jeugdgarde: Eddy de Wild

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties