zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurKidsquiz leert scholieren over Liemerse geschiedenis

Kidsquiz leert scholieren over Liemerse geschiedenis

De geschiedenis van de Liemers is anders dan de nationale geschiedenis. Dat wil Leven in de Liemers duidelijk maken aan scholieren uit groep acht door middel van een online quiz. De quiz – vanaf dinsdag 8 november 2016 te spelen – is gebaseerd op de canon van de Liemers en maakt jongeren op speelse wijze bewust van hun eigen geschiedenis.

Hoogtepunten uit de Liemerse geschiedenis

Leven in de Liemers versterkt en verspreidt het verhaal van de Liemers. Daarom is er een Liemerse canon ontwikkeld, met hoogtepunten uit de geschiedenis van de regio. Immers gaan de verhalen uit de nationale canon niet altijd op voor de Liemers. Zo was er in de Liemers bijvoorbeeld geen sprake van een Gouden Eeuw. Deze kennis wordt nu gedeeld met groep acht leerlingen uit de hele Liemers.

 Kidsquiz over canon van de Liemers

 Elke groep acht in de Liemers ontvangt een poster van de Liemerse canon en flyers. Met de poster kunnen leraren in de klas aandacht besteden aan de eigen regionale geschiedenis. Op de flyers die aan de scholieren worden uitgereikt worden zij uitgenodigd om de Liemerse Kidsquiz te spelen. De quiz is gebaseerd op de Liemerse canon en online te spelen op: http://levenindeliemers.nl/quiz.

 Prijsuitreiking in Het Musiater

Door deel te nemen aan de quiz maken de scholieren kans op een mooie (individuele) prijs én leren zij op speelse wijze meer over de geschiedenis van hun leefomgeving. De prijsuitreiking vindt plaats op 30 november 2016 om 16.00 uur in Het Musiater in Zevenaar. Op dat moment wordt ook de prijs voor de volwassenen versie van de quiz uitgereikt (http://levenindeliemers.nl/liemerse-kennisquiz). Wilt u deze feestelijke middag bijwonen? Stuur dan een e-mail met uw naam naar info@levenindeliemers.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties