zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenLezing Groei & Bloei; 'Meer vogels in en om de tuin' (Vogelbescherming)

Lezing Groei & Bloei; ‘Meer vogels in en om de tuin’ (Vogelbescherming)

Op maandag 9 januari om 20.15 uur houdt Koos Dansen een lezing bij Groei & Bloei afdeling Liemers. Koos Dansen legde met camera en telelens vast hoe grandioos je dicht bij huis van natuur en vogels kunt genieten. In zijn biodiverse stadstuintje van 7 bij 11 meter in Arnhem-Zuid lieten zich ruim twintig soorten vogels zien. Naast mussen en mezen, een merel die salamanders vangt, een blauwe reiger kikkers en een gaai die huisjesslakken lekker vindt. Ook diverse vlinders en andere fraaie insecten komen hier langs. Via de Neder-Rijn met natuurrijke uiterwaard Meinerswijk doorkruisen we de parken en landgoederen van Arnhem-Noord en nemen plaats in een mini-schuilhutje met drink- en voerplek in de bossen bij Papendal. Hier vertonen zich bijna vijftig soorten, waaronder roodborst, appelvink en grote bonte specht, die hun partner het hof maken en hun uitgevlogen jongen voeren. Rond de hut laten zich zwarte specht, bosuil, eekhoorn, vos en das bewonderen. Veel aandacht voor het gedrag van de vogels en hoe zij zich redden in het leven.
Koos Dansen werkte bij Geldersch Landschap & Kastelen en deed de redactie van het tijdschrift Mooi Gelderland. Nu is hij lezingenvrijwilliger bij Vogelbescherming.
De lezing start anders dan anders om 20.15 uur en wordt gehouden in zalencentrum Staring, Grietakkers 3 te Zevenaar. Leden en niet-leden zijn van harte welkom.
Entree: €2,50 voor leden en introducés en €5,00 voor niet-leden incl. koffie/thee en lot voor loterij.

 

Foto; blauwe reiger met kikker in de achtertuin

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties