zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioNieuw Toeristisch Overstappunt bij de IJssel

Nieuw Toeristisch Overstappunt bij de IJssel

Wethouder Anja van Norel van Zevenaar zal zaterdag 9 mei de officiele opening verrichten van het Toeristische Overstappunt (TOP) Lathumse Hoek en het struinommetje IJssel. Vanaf dat moment kunnen fiets- en wandelliefhebbers kennis maken met het prachtige rivierenlandschap van regio De Liemers.

De nieuwe route is circa tien kilometer lang en voert door de uiterwaarden van de IJssel en  recreatiegebied Rhederlaag. Een onderdeel van het struinommetje IJssel is een overtocht met een veerpontje naar Rheden. Van april tot eind september kunnen recreanten gebruik maken van de pont.

Een TOP is een knooppunt waar diverse bewegwijzerde fiets- en wandelroutes samen komen. Een TOP is goed bereikbaar per auto, beschikt over voldoende parkeergelegenheid en heeft horecavoorzieningen, waarmee het een perfect startpunt vormt voor iedereen die van wandelen en fietsen houdt. Het TOP is te herkennen aan een obelisk gevuld met keien. Het TOP Lathumse Hoek is in samenwerking met ondernemers rond het Rhederlaag gerealiseerd.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties