Onthulling Paul Verhoef rotonde in Duiven

609 Views

Vanavond is de rotonde Rijksweg / Oude Tolstraat / Burg. van Dorth tot Medlerstraat omgedoopt tot ‘Paul Verhoef rotonde’.
De officiële onthulling van de nieuwe naam gebeurde ’s avonds om 19.15 uur door de weduwe van voormalig wethouder Paul Verhoef, bijgestaan door haar kinderen en kleinkinderen en onder belangstelling van onder andere nabestaanden van Paul Verhoef en leden van de gemeenteraad.

Een aantal maanden na het plotseling overlijden van wethouder Paul Verhoef op 19 oktober 2010 is diverse malen de suggestie naar voren gebracht om een openbare ruimte (straat, plein of rotonde) te vernoemen naar Paul Verhoef.
Paul Verhoef is van 1974 tot en met 22 maart 2010 bijna onafgebroken raadslid geweest voor de gemeente Duiven. Vanaf 22 maart 2010 tot en met 19 oktober 2010 vervulde Paul Verhoef de functie van wethouder in onze gemeente.
Inmiddels is de nieuwe rotonde Rijksweg / Oude Tolstraat / Burg. Van Dorth tot Medlerstraat klaar en kan de hierboven genoemde suggestie ook in de praktijk gerealiseerd worden. Ook elders in het land zijn rotondes vernoemd.

Waardering
Met de benoeming van de nieuwe rotonde tot de ‘Paul Verhoef rotonde’ wordt de waardering uitgesproken voor de bijzonder lange staat van dienst van Paul Verhoef als raadslid en wethouder van de gemeente Duiven.
De keuze voor deze nieuwe rotonde voor de naamgeving ‘Paul Verhoef rotonde’ bij een van de belangrijkste invalswegen van de gemeente Duiven, onderstreept het belang van Paul Verhoef voor onze gemeente.
Daarnaast is ook de weduwe van Paul Verhoef woonachtig in de directe nabijheid van deze rotonde, zodat de benoeming voor de nabestaanden ook een bijzondere symbolische betekenis heeft.

Foto: Henk Nijland

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!