zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenRenovatie natuurgebied De Waay aan Vossendel in Groessen/Loo

Renovatie natuurgebied De Waay aan Vossendel in Groessen/Loo

Het is zo ver. De schop gaat de grond in. Op 25 februari wordt er na bijna vier jaar plannen maken, begroten en zoeken naar financiering een start gemaakt met de werkzaamheden om het gebied rond het voormalige zwembad de Waay op de grens van Groessen en Loo te renoveren.

De renovatie van De Waay maakt onderdeel uit van het project Verbetering Routestructuren Liemers Groessen/Loo. Dit project omvat tevens het plaatsen van picknicksets en banken langs de vorig jaar geopende klompenpaden, e-bike oplaadpunten en informatieborden. Voor het totale project is een budget beschikbaar van Provincie Gelderland en gemeente Duiven van € 80.000,00.
In 2013 is door beide dorpsraden een Dorpsvisie ontwikkeld. Een van de speerpunten van de inwoners van Groessen en Loo was het verrommelde gebied rond de Waay op te waarderen. Gemeente Duiven heeft hieraan meegewerkt door de inmiddels opgerichte projectgroep Natuur & Recreatie, een samenwerking tussen de dorpsraden van Groessen en Loo, te vragen hiervoor plannen te ontwikkelen. Die plannen omvatten het renoveren, onderhouden en beheren van het gebied. Begin 2016 werd de projectgroep blij verrast met de vraag van Scouting Groessen over de mogelijkheden dit terrein als buitenterrein te mogen gebruiken. Ze wilden meewerken aan de planontwikkeling, met vrijwilligers het plan tot uitvoering brengen en het allerbelangrijkste, ze willen het gebied ook langdurig onderhouden. Er is dus een fantastische samenwerking ontstaan tussen dorpraden en scouting waar straks niet alleen de scouts en inwoners van Groessen en Loo heel erg blij mee zijn, maar ook iedere natuurliefhebber die graag wandelt, fietst en recreeert. Het plan is om het hele project in het najaar op te leveren.

FOTO
Het voormalige zwembad De Waay op de grens van Groessen en Loo doet al jaren geen dienst meer als zwembad.
Afbeeldingen uit oud filmpje Sjoerd Geurts

waaijsjoerd

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties