zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenWethouder Nijland geeft startsein campagne zonnepark Duiven

Wethouder Nijland geeft startsein campagne zonnepark Duiven

Vanaf deze maand kunnen inwoners en bedrijven in Duiven (en Westervoort) zich inschrijven voor zonnepanelen niet op eigen dak, maar in het zonnepark Gansenwoirt op synergiepark InnoFase te Duiven. Wie meedoet wekt 100% groene stroom op en verlaagt daarmee zijn energierekening. Wist je trouwens dat het ook goed is voor het milieu en jouw leefomgeving? Met zonne-energie verlaag je namelijk de CO2 uitstoot. Hoe goed is dat.

Op woensdagmiddag 20 april geeft wethouder Henk Nijland het startsein voor de inschrijving door particulieren. Ondernemers (MKB, ZZP’ers) met een elektriciteitsverbruik van minder dan 10.000 kWh per jaar (‘kleinverbruikers’), kunnen ook meedoen! Het zonnepark is beschikbaar voor inwoners en kleine bedrijven die wonen of gevestigd zijn in de postcodegebieden 6903, 6921, 6922, 6923, 6931, 6986, 6987 of 6988. Bij voldoende deelnemers (75% verkocht), start Energie van Hollandsche bodem met de aanleg van het zonnepark.

Informatiebijeenkomst
Op donderdagavond 21 april (19.30-21.15 uur) organiseert Energie van Hollandsche bodem voor belangstellende een informatieavond. “We vinden het belangrijk dat mensen ons zien, en weten wie wij zijn. Wij geven op deze avond nadere toelichting en beantwoorden graag eventuele vragen.” Zegt Erik Zweers van Energie van Hollandsche bodem.

Adresgegevens
Cultureel Centrum Ogtent

Remigiusplein 9
6921 BL Duiven

“Het 1,2 hectare grote zonnepark op het synergiepark gaat ruim 842.000 kWh stroom per jaar leveren. Wie zich inschrijft wordt automatisch lid van een energiecoöperatie. Dit is een voorwaarde om de opbrengst te kunnen verrekenen met de eigen energierekening. Op onze site (http://www.evhb.nl/waar-zijn-we/duiven-gansewoirt/inschrijven ), kun jij je alvast vrijblijvend aanmelden en uitrekenen hoeveel zonnepanelen voor jouw interessant zijn,” geeft Zweers aan.

Het zonnepark wordt gerealiseerd door Energie van Hollandsche bodem. Het bedrijf is op meer plaatsen actief met de ontwikkeling van zonneparken op restgronden, daken van bedrijven, scholen en fabriekshallen, maar ook op o.a. geluidschermen. Voor elk zonnepark richt zij een energiecoöperatie op, of werkt samen met bestaande energiecoöperaties. Onder meer in Tiel, Zevenaar en Veghel lopen initiatieven of zijn de voorbereidingen in volle gang.

Afbeelding: LOUT architecten

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties